Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
facebook bağlan


Damalı Kurabiye

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Damalı Kurabiye konusu , Damalı Kurabiye Vanilyalı Hamur için: 230 gr Sana Hamurişi 195 gr pudra şekeri 1 adet yumurta + 1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı vanilya aroması 90 gr badem unu 360 ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 17.01.2015, 11:33   #1 (permalink)
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Damalı Kurabiye



Damalı Kurabiye

Vanilyalı Hamur için:
230 gr Sana Hamurişi
195 gr pudra şekeri
1 adet yumurta + 1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı vanilya aroması
90 gr badem unu
360 gr un
Kakaolu Hamur:
250 gr Sana Hamurişi
220 gr pudra şekeri
1 adet yumurta + 1 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı vanilya aroması
45 gr badem unu
45 gr kakao
345 gr un
Yapılışı:
Mikserin yoğurma haznesine margarin, tuz ve pudra şekerini alarak kanca ucu takın. Yağı ve pudra şekerini çırpmaya başlayın.
Düşük hızda çırpmaya devam ederken yumurtaları tek tek ilave edin.
Yumurtalar tamamen karışınca bardak bardak unu hazneye ilave edin.
Kaba yapışmayan orta sertlikte bir hamur elde elince hazneden mutfak tezgahına alın.
Aynı adımları kakaolu hamur için de uygulayın. Son aşamada un ile birlikte kakao ekleyip karıştırın. (Fazla sert olursa biraz daha margarin takviyesi yapabilirsiniz.)
İki hamuru da ayrı ayrı streçleyerek buzdolabına alın ve 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Montajı:
Sade ve kakaolu hamuru buzdolabından alın. İki hamuru da hafifçe unladığınız mutfak tezgahında 1 cm kalınlığında açın.
Hamurları keskin bir bıçak yardımıyla ya da pizza bıçağı yardımıyğla 1 cm kalınlığında dilimleyin.
Dilimlediğiniz hamurların ilk sırasını (vanilyalı, kakaolu, vanilyalı) şeklinde yan yana dizin. Bu sıranın üzerine zıt renkler gelecek şekilde (kakao, vanilya, kakao) dizin. Üzerine son katı yine ilk yaptığınız sıralamadan yaparak kare şeklinde bir blok oluşturun.
Kalan kakaolu hamuru açın ve kenarlarını keserek düzeltin. (2. Blok için sade hamuru kullanabilirsiniz) Hamurun uç kısmına hazırladığınız kurabiye blogunu koyun ve dikkatlice 2 tur döndürerek sarın.
Streç filme sararak ezmeden buzdolabına alın ve 1 saat kadar soğutun.
Soğuyan hamuru yarım santim kalınlığında dilimleyin ve yağlı kağıt serilmil fırına 1-2 santim aralıklarla kurabiyeleri dizin.
190 derece önceden ısıtılmış fırında 12-13 dakika kadar pişirin.
Soğuyunca servis edin.

__________________
diLemma isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
diLemma, Düşes
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 11:03