Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Adana Mutfağı - Şırdan

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Adana Mutfağı - Şırdan konusu , ...


Like Tree15Beğeni

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 30.10.2015, 16:55   #21 (permalink)
Bu Ne Özgüven?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Adana Mutfağı - Şırdan

Alıntı:
yusss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sakatat yemem vs diyerek çok haksızlık ediyosunuz şu güzelim şirdan'a ya
Pul biber ve kimyon dökerek yemelisiniz mutlaka pişman olmayacaksınız @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Ben payımı sana veriyorum arkadasım

yusss beğendi.
__________________


ikRa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 03.02.2017, 13:54   #22 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Adana Mutfağı - Şırdan

Onca sene Adana'da kaldım hiç yemedim bunu herkes çok seviyor ama

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 21.02.2018, 11:36   #23 (permalink)
Yeni Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Adana Mutfağı - Şırdan

Alıntı:
Papatya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Adana Mutfağı - Şırdan



Malzemeler:
4 adet şırdan
250 gr. kıyma
Yarım kilo pirinç
Yarım kilo soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

Temizlenişi :

İyice temizlendikten sonra bir kaç saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır. Temizliği oldukça uzun ve zahmetlidir

Yapılışı :


Soğanlar küçük küçük veya küp küp doğranır. Pirinç, kıyma ve diğer malzemeler eklenerek güzelce karıştırılır. Hazırlanan malzemeler, şırdanlara el yordamıyla doldurulur. Bütün şırdanlar doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir. 3 su bardağı su ve tuz ilave edilip, ocakta ortalama 60 dakika pişirilir, üzerine bolca kimyon dökülerek yenir.

Afiyet Olsun






Şırdan denilince ilk akla gelen il Adanadır. Doğu illerinin birçok yerinde yapılır fakat merkezi Adanadır. Şuanda Adana'da olmak vardır.

Kerax isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 21.02.2018, 21:38   #24 (permalink)
neden senin olduğun yerde değilim?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Adana Mutfağı - Şırdan

Bir adanalı olarak hiç sevmem

__________________
Wine isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 07:28