Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
facebook bağlan


Adana Mutfağı - Şırdan

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Adana Mutfağı - Şırdan konusu , Adana Mutfağı - Şırdan Malzemeler: 4 adet şırdan 250 gr. kıyma Yarım kilo pirinç Yarım kilo soğan 1 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber ...


Like Tree15Beğeni

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 30.10.2015, 15:31   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Adana Mutfağı - Şırdan



Adana Mutfağı - Şırdan



Malzemeler:
4 adet şırdan
250 gr. kıyma
Yarım kilo pirinç
Yarım kilo soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

Temizlenişi :

İyice temizlendikten sonra bir kaç saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır. Temizliği oldukça uzun ve zahmetlidir

Yapılışı :


Soğanlar küçük küçük veya küp küp doğranır. Pirinç, kıyma ve diğer malzemeler eklenerek güzelce karıştırılır. Hazırlanan malzemeler, şırdanlara el yordamıyla doldurulur. Bütün şırdanlar doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir. 3 su bardağı su ve tuz ilave edilip, ocakta ortalama 60 dakika pişirilir, üzerine bolca kimyon dökülerek yenir.

Afiyet Olsun






ikRa, morpembe ve yusss beğendi
__________________


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 30.10.2015, 15:38   #2 (permalink)
Bu Ne Özgüven?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Adana Mutfağı - Şırdan

Şırdan nedir hiç duymadım

Papatya beğendi.
__________________


ikRa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 30.10.2015, 15:43   #3 (permalink)
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Adana Mutfağı - Şırdan

Eyvaaaah nasıl canım çekti ya
Her gittiğimde 3er 5er yerim üfff üf

Papatya beğendi.
yusss isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 30.10.2015, 15:44   #4 (permalink)
Bu Ne Özgüven?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Adana Mutfağı - Şırdan

Alıntı:
yusss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Eyvaaaah nasıl canım çekti ya
Her gittiğimde 3er 5er yerim üfff üf
Bı de ben anlasam sunun ne olduğunu

__________________


ikRa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 30.10.2015, 15:56   #5 (permalink)
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Adana Mutfağı - Şırdan

Alıntı:
ikRa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster


Bı de ben anlasam sunun ne olduğunu
Mumbar dolması yedin mi hiç sen ?

yusss isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 30.10.2015, 15:59   #6 (permalink)
Bu Ne Özgüven?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Adana Mutfağı - Şırdan

Alıntı:
yusss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Mumbar dolması yedin mi hiç sen ?
Yokk sevmem ki

__________________


ikRa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 30.10.2015, 16:07   #7 (permalink)
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Adana Mutfağı - Şırdan

Alıntı:
ikRa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster


Yokk sevmem ki
O zaman bunuda sevmezsin
Çünkü buda bağırsak içerisine pilav doldurularak yapılıyor.

yusss isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 30.10.2015, 16:09   #8 (permalink)
Bu Ne Özgüven?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Adana Mutfağı - Şırdan

Alıntı:
yusss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
O zaman bunuda sevmezsin
Çünkü buda bağırsak içerisine pilav doldurularak yapılıyor.
40 boğum diye bisey var ondan mı yapıyorlar bunu yemem de merak ettim

__________________


ikRa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 30.10.2015, 16:19   #9 (permalink)
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Adana Mutfağı - Şırdan

Alıntı:
ikRa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster


40 boğum diye bisey var ondan mı yapıyorlar bunu yemem de merak ettim
40 boğum bilmiyorum ben
Koyunu keserken şirdan kısmı diye ayırıyolar zaten bunu , çok fazla bulunmaz her koyunda 1 tane çıkar.

yusss isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 30.10.2015, 16:20   #10 (permalink)
Bu Ne Özgüven?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Adana Mutfağı - Şırdan

Alıntı:
yusss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
40 boğum bilmiyorum ben
Koyunu keserken şirdan kısmı diye ayırıyolar zaten bunu , çok fazla bulunmaz her koyunda 1 tane çıkar.
Tamam tamam iste o )) kurbanda gördüm ben onu ama yemeğini bilmiyordum ne cahil çıktım yahu )))

__________________


ikRa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 5
Elzem, ikRa, Papatya, Umut, yusss
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 23:35