|
Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Patlıcanın Acılığı Nasıl Gider? konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
30.12.2015, 17:29 | #1 (permalink) |
| Patlıcanın Acılığı Nasıl Gider? Patlıcanın Acılığı Nasıl Gider? patlıcanın acısı, patlıcan acısını yok etme, acı, patlıcan, patlıcan acısı giderme yöntemleri, acı patlıcan, patlıcanın acısını almanın püf noktaları,patlıcanın acısını alma Patlıcan hem faydası bakımından hem de lezzeti bakımından birçok yemekte kullanılan en önemli sebzelerden biridir. Bilindiği üzere patlıcanların kendilerine has bir acı suyu vardır. Bu sebeple özellikle çocukların patlıcanla araları pek iyi değildir. Ağzı buruşturan bir tat verdiği için birçok insan da patlıcan yemeklerini sevmez. Patlıcanları pişirmeden önce yapılacak çok pratik bir yöntemi uyguladığınızda acılığını hemen ortadan kaldırabilirsiniz Bu yöntem çok basit, tuzlamak. Patlıcanları doğradıktan sonra güzelce tuzlayın ve 1 saat kadar bekletin patlıcanların acılığından eser kalmayacaktır. İster kızartma yapacağınız zaman, ister yemek yapacağınız zaman bu işlemi rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Patlıcanları tuzlayıp 1 saat beklettiğinizde patlıcanların gövde kısımlarından sarı sarı su damlacıkları göreceksiniz. Bu işlem yapılıp beklendikten sonra bir kâğıt havlu yardımıyla patlıcanların üzerine bastırın. Böylece patlıcanlarda ağızda acımsı tat bırakan su tamamen yok olacak ve lokum gibi bir patlıcan elde edeceksiniz. Konu Papatya tarafından (15.01.2016 Saat 16:03 ) değiştirilmiştir. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |