Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
facebook bağlan


Daha Lezzetli Ve Sağlıklı Yemekler İçin Pişirme Teknikleri

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Daha Lezzetli Ve Sağlıklı Yemekler İçin Pişirme Teknikleri konusu , Daha Lezzetli Ve Sağlıklı Yemekler İçin Pişirme Teknikleri yemek teknikleri,yemek pişirme önerileri,yemek nasıl pişirilir,kaç çeşit yemek pişirme tekniği vardır Gıdaların daha kolay hazmedilebilmesi ve daha lezzetli olması için ısı uygulanması ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 18.02.2016, 16:40   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Daha Lezzetli Ve Sağlıklı Yemekler İçin Pişirme Teknikleri



Daha Lezzetli Ve Sağlıklı Yemekler İçin Pişirme Teknikleri




yemek teknikleri,yemek pişirme önerileri,yemek nasıl pişirilir,kaç çeşit yemek pişirme tekniği vardır

Gıdaların daha kolay hazmedilebilmesi ve daha lezzetli olması için ısı uygulanması işlemine pişirme adı verilir.

Yiyecekler temel olarak kuru ısı ya da nemli ısı yöntemiyle pişirilir. Her yöntem kendi içerisinde değişiklik göstererek çeşitlenmiştir. Kullanılacak metot, pişirilecek gıda ve istenilen sonuca göre değişir.

Haşlama

Haşlama yöntemi özellikle sığır, dana eti, tavuk, balık ve sebzelerde tercih edilir. Haşlama yönteminde amaç, yiyeceklerin aromalarının korunması, sindirimlerinin kolay olması ve besin değerleri açısından güvenli olmalarıdır.

Tencerede su kaynatılır. Haşlanması istenen besin suya konur. Su bir süre kaynatılır. Isı çok yüksek olmamalıdır. Yüksek ısıdan kaynatılan etler sertleşir, sebzeler ise dağılır. Besinlerin vitaminleri geçtiği için haşlama suyu oldukça lezzetli ve faydalıdır, bu sebeple atılmamalıdır. Haşlama suyunda çorba ya da sos yapılabilir.

Sebzeler haşlandıktan sonra derin dondurucuda muhafaza edilebilir. Sebzeleri haşladıktan sonra soğuk suya sokup çıkarırsanız, sebzeleri daha uzun süre muhafaza edebilirsiniz.

Fırında pişirme

Besinler fırında, içerdikleri su ve yağla pişerler. Et ürünleri, hamur işleri, sebze-meyveler ve balık ürünleri fırında pişirilirler. Her besinin kendine özgü pişme süresi ve derecesi vardır. Pişirme ısısı malzemeye göre 150 ile 250 derece arasında değişir.

Pişirmek istediğiniz besinin çok kızarmasını istemiyorsanız üstünü kapatabilirsiniz. Fırında pişirme yöntemi fazladan yağ ihtiyacını ortadan kaldırır.

Poşe

Poşe yönteminde amaç besinin şeklini korumaktır. Bu yöntemde besinler kısmen suda, kısmen de buharda pişer. Poşe yönteminde pişirme sıvısı içine mutlaka bir miktar sirke, limon suyu veya şarap gibi bir asit ilave edilmesi gerekiyor. İkincisi, sıvının içine kıyılmış soğan ve taze aromatik otlar konulduğunda daha sonra sos yapmak için kullanacağınız bu sıvının lezzeti de artıyor.

Bu pişirme yönteminde genelde yumurta pişirilmektedir. Balıklar, tavuk etleri de poşe yöntemiyle pişirilebilir. Poşe yaparken besinin parçalanmaması için suya biraz sirke ve tuz ilave edilir.

Glaze etmek

Glaze etmek, bir etin veya sebzenin çektirilmiş pişme suyu ile dışının kaplanması olsa da bu soğuk etlerin üzerinin eritilmiş jelatinle kaplanması anlamına gelmiyor. Glaze yöntemiyle tavuk, hindi, dana ve kuzu etlerine ve bazı sebzeler pişirilebilir.

Glaze etmek yiyeceğin ağzı kapalı bir tencereye konup önce yağda sote edilmesidir. Bu aşamada tencereye bazı kök sebzeler de eklenebilir.

Izgara etme

Izgara yönteminde besinler direkt ısıya tabi tutulur. Bu yöntemde besini sürekli çevirerek pişirmek gerekir. Böylece ısı besinin her tarafına eşit miktarda uygulanabilir. Izgara yönteminde besinlerin suyu içlerinde kaldığından yiyecek daha da lezzetlenir. Bu yöntemde hem yiyeceklerin yağı dışarı atılır.

Sote etme

Küçük ve ince doğranmış besinlerin çabucak pişirilmesi esasına dayanır. Yapışma yapmayan tavalarda yağ kullanılmamalıdır. Böyle bir tavanız yoksa bir kaşık yağ ekleyebilirsiniz.

__________________
Kadının gücünü
Hafife Alma.








Her Yol Sana Çıkar
Galatasaray !


EbruLi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
EbruLi
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 16:53