|
Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Tokat yöresine ait bat konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
02.02.2013, 16:57 | #1 (permalink) |
∞ | Tokat yöresine ait bat Tokat yöresine ait bat Bu yemek Tokat’ın yöresel bir yemeğidir. Günümüzde iç anadolu’da yaşayan bayanlar 5 çayı toplantıları için sıklıkla hazırlarlar. Eskiden Tokat’ta bu yemek hamamlarda da yenilirmiş. Tokat’ta bayanlar hamama gittiklerinde, hamam soğukluğunda – belki hamama gitmemiş olanlar olabilir, hamam malumunuz çok sıcak.. İnsanlar sıcaktan daraldıklarında, daha düşük sıcaklığa sahip bir alana giderler buraya soğukluk denir - büyük bir leğençeyle ortaya konulup kalabalık bir grupla yenilirmiş. Olmazsa olmazı içine katılan fırında kızartılmış ekmek dilimleri ve asma yaprağı. İsteğe bağlı lahana yaprağı da olabilir. Soğuk bir yemek olduğu için oldukça ferahlatıcıdır ve içindeki malzemelerden ötürüde oldukça besleyicidir. Sıcaklıkların arttığı şu günlerde denemenizi tavsiye ederim.
Mercimeklerin üstüne 7 su bardağı su konulup kaynamaya bırakın. Mercimekler piştikten sonra – takribi 30 dakika mercimeklerin yumuşaması gerekiyor – tencereyi ocaktan alıp 15 dk kadar soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra bulguru ilave edip tencerenin kapağını kapatın 15 dk. daha beklemeye bırakın. Bu arada soğanları küp küp doğrayıp üstüne tuzu serpin bu şekilde soğanlar acılığını bırakacaktır. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küp küp doğrayın. Biberleri küçük doğrayın. Salçayı bir kasede biraz suyla sulandırın. Beklemeye bıraktığınız bulgur bu sürede suyunu çekecektir. geriye kalan 2 su bardağı soğuk suyu tencereye ekleyin. Diğer hazırladığınız malzemelerin hepsini tencereye ilave edin. Limon suyunu ve pulbiberi ekleyin. İsterseniz iri dövülmüş cevizi de bu kısımda ekleyebilirsiniz. Bu yemek salamura üzüm yaprağı veya haşlanmış lahana parçalarına sarılarak afiyetle yenir Suyuna da kızarmış ekmek batırıp yenilebilir |
02.02.2013, 17:00 | #2 (permalink) |
Root Administrator | Cevap: Tokat yöresine ait bat Yapta yiyelim |
02.02.2013, 17:27 | #3 (permalink) |
Bilmiyorsun, sevmeyi bilmiyorsun. Boşuna sana bel bağlayışım. | Cevap: Tokat yöresine ait bat Arkadaşımın annesi yapmıştı ama ben pek beğenmedim alışık olmadığım için sanırım |
16.02.2013, 23:25 | #4 (permalink) |
∞ | Cevap: Tokat yöresine ait bat @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]'ye söyle hemşoma ben ne anlar Bende bir Tokatlı olarak sevmiyorum |
16.02.2013, 23:33 | #5 (permalink) |
Root Administrator | Cevap: Tokat yöresine ait bat Çok güzeldir ki sivasın badı daha güzeldir ama ;d Hemşom tokat ekmeği olcakki bunn yannda öyle tad alcaksın ;d |
16.02.2013, 23:36 | #6 (permalink) |
∞ | Cevap: Tokat yöresine ait bat Tokat ekmeğine lafım yokta, batı hiç bir türlü sevmem hemşo |
16.02.2013, 23:38 | #7 (permalink) |
''Eşşek Sıpası''
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Tokat yöresine ait bat Severim bu tarz yöresel yemekleri lakin ''bibersiz'' olsa iyi olurdu! Ha birde ''acıya'' alerjim var pul biber ve karabiber de olmasın.
__________________ Düşmanı korkutan düşlerimiz var, Düşlerdir bizi bir arada tutan... |
17.02.2013, 00:14 | #8 (permalink) |
Root Administrator | Cevap: Tokat yöresine ait bat @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] erkekler pek sevmez zaten bu kadınların toplaşıp yapıp yediği bi yemek olduğundan ;d |
17.02.2013, 00:30 | #9 (permalink) |
Süper Üye | Cevap: Tokat yöresine ait bat Mersin'de buna Batırık diyolar kısırın sulusu ve tahinlisi hiç sevmedim :s |
17.02.2013, 11:42 | #10 (permalink) |
Bilmiyorsun, sevmeyi bilmiyorsun. Boşuna sana bel bağlayışım. | Cevap: Tokat yöresine ait bat Tokat'ın köy ekmeği cidden güzel @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |