|
Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan 14.07.2013 /Günün Ramazan Menüsü konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
14.07.2013, 18:13 | #1 (permalink) |
Bilmezdim Bu Derdin Seni Yolundan Beni Solumdan Edeceğini... -Su ve Ateş © | 14.07.2013 /Günün Ramazan Menüsü 14.07.2013 /Günün Ramazan Menüsü Mercimek çorbası Malzemeler 2 su bardağı kırmızı mercimek 8 bardak su ( isterseniz et suyu da kullanabilirsiniz) 2 orta boy soğan 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı un 1 adet havuç Soğanları yemeklik olarak doğrayıp yağda kavuralım ve unu da ilave edip pembeleşene kadar karıştıralım. Ardından küçük küçük doğradığımız havucu ve yıkadığımız kırmızı mercimeği suyu da ilave ederek pişirelim. Tuzunu ilave etmeyi unutmayalım. Mercimek ve havuç kaynayıp tamamen eriyecek hale gelene kadar pişirelim. Daha sonra isterseniz süzgeçten geçirerek, isterseniz blender yardımıyla çorbayı inceltelim. Dilerseniz nane, pul biber ve limon eşliğinde sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
__________________ Konu KaraKiz tarafından (14.07.2013 Saat 18:16 ) değiştirilmiştir. |
14.07.2013, 18:14 | #2 (permalink) |
Bilmezdim Bu Derdin Seni Yolundan Beni Solumdan Edeceğini... -Su ve Ateş © | Fırında Patatesli Köfte Fırında Patatesli Köfte Köfteler için malzemeler; 1/2 kg kıyma, 1 yumurta, 2 adet kuru soğan, 3 dilim ekmek içi, maydanoz, karabiber, pul biber, kimyon, tuz, 5 – 6 adet orta boy patates, 3 adet domates, 3 adet sivri biber, 1 yemek kaşığı domates salçası 1/2 çay bardağı sıvı yağ Ufalanmış ekmek içini, baharatları, kıymayı, rendelenmiş soğanları, ince ince kıyılmış maydanozları ve 1 yumurtayı karıştırarak yoğuralım. Daha sonra yuvarlak şekilde köfteleri hazırlayalım. Ardından patatesleri de halka halka doğrayarak tepsiye dizelim. Üzerlerine köfteleri yerleştirelim. Yine halkalar halinde doğradığımız biberleri ve domatesleri köftelerin üzerine yerleştirelim. 1 bardak suda ve 1 yemek kaşığı domates salçasını, 1/2 çay bardağı sıvı yağ ve tuzu karıştıralım ve köftelerin üzerinde gezdirelim. 200 derece fırında 40 dakika kadar, patates pişip, köfteler kızarana kadar pişirelim.
__________________ |
14.07.2013, 18:15 | #3 (permalink) |
Gelmeyeceğim! dediği halde Neden mi bekliyorum, Zamanında “Gitmeyeceğim.” deyip gitmişti çünkü. | Cevap: 14.07.2013 /Günün Ramazan Menüsü çorbanın adı yok mu |
14.07.2013, 18:15 | #4 (permalink) |
Bilmezdim Bu Derdin Seni Yolundan Beni Solumdan Edeceğini... -Su ve Ateş © | Yogurtlu Patlıcan Mezesi Yogurtlu Patlıcan Mezesi Malzemeler: 3 adet orta boy patlıcan 2 adet yeşil biber 5-6 adet sarımsak 1 kase yoğurt 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz Patlıcanları mümkünse mangalda közleyin ve kabuklarını suyun altında soyduktan sonra, buzluğa koyun ve 1-2 saat bekleterek donmasını bekleyin. Biberleri yıkayıp çok küçük parçalar halinde kıyın, mümkün olduğunca küçük kesmeniz gerekiyor, çünkü biberlerimiz tamamen yumuşayana kadar havanda ezeceğiz. Biberleri ezdikten sonra buzluktan patlıcanları çıkarın ve yine çok çok küçük parçalar halinde doğrayın. Sarımsakları ezin ve çırptığınız yoğurda tuzla beraber ilave edin. Patlıcan, biber ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını sarımsaklı yoğurdunuza ilave edip güzelce karıştırın. Dilerseniz taze – kuru nane ya da bir tutam kıyılmış maydonuzu ilave edip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
__________________ |
14.07.2013, 18:16 | #5 (permalink) |
Bilmezdim Bu Derdin Seni Yolundan Beni Solumdan Edeceğini... -Su ve Ateş © | Cevap: 14.07.2013 /Günün Ramazan Menüsü
__________________ |
14.07.2013, 18:17 | #6 (permalink) |
Gelmeyeceğim! dediği halde Neden mi bekliyorum, Zamanında “Gitmeyeceğim.” deyip gitmişti çünkü. | Cevap: 14.07.2013 /Günün Ramazan Menüsü dün akşam Nası yapıldığını bilmediğim için tanıyamadım |
14.07.2013, 18:18 | #7 (permalink) |
Bilmezdim Bu Derdin Seni Yolundan Beni Solumdan Edeceğini... -Su ve Ateş © | Bulgur pilavı Bulgur pilavı Malzemeler: 1 adet soğan 1 adet domates 1 adet yeşil biber 1 çay bardağı sıvı yağ 2 su bardağı bulgur 2 yemek kaşığı salça Tuz, pul biber Soğan ve biber ve domatesi yemeklik şekilde doğrayın. Pilav tencerenize sıvı yağı koyup soğanları pembeleşene kadar kavurun ve biberleri ekleyin. Biberler kavrulduktan sonra domates ve salçayı da ekleyin. Domatesler suyunu çekince önceden yıkayıp, süzdüğünüz bulguru ilave edin ve bir kaç dakika kavurduktan sonra, suyunu, tuzunu ve pul biberi ilave edin. Aynı pirinç pilavı gibi pişirin.
__________________ |
14.07.2013, 18:18 | #8 (permalink) |
Bilmezdim Bu Derdin Seni Yolundan Beni Solumdan Edeceğini... -Su ve Ateş © | Cevap: 14.07.2013 /Günün Ramazan Menüsü tanıttım işte ben sana
__________________ |
14.07.2013, 18:19 | #9 (permalink) |
Gelmeyeceğim! dediği halde Neden mi bekliyorum, Zamanında “Gitmeyeceğim.” deyip gitmişti çünkü. | Cevap: 14.07.2013 /Günün Ramazan Menüsü |
14.07.2013, 18:20 | #10 (permalink) |
Bilmezdim Bu Derdin Seni Yolundan Beni Solumdan Edeceğini... -Su ve Ateş © | Sütlaç Sütlaç Malzemeler 2 çorba kaşığı pirinç unu 2, 5 su bardağı toz şeker 1,5 çay bardağı kırık pirinç 1 litre soğuk süt 1 litre su Pirinci güzelce yıkayıp 1 litre su ile haşlayın. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirmeniz gerekir. Soğuk sütü pirince ekleyin ve bir yandan da karıştırın. Kaynadıktan sonra pirinç ununu 1 bardak suyla çırpın, ocaktaki sütlü pirincinizden 1 kepçe ilave edip pirinç ununun da ılık olmasını sağlayın. Ardından bu karışımı da yavaş yavaş sütlü pirincinize ekleyin. Kaynayınca şekeri de ilave edip 10 dakika daha karıştırarak pişirin. Sıcak halde kaselere dökün ve soğuması için buzdolabına koyun. Dilerseniz tarçın serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |