Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.08.2015, 16:05   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bostan Kebabı Nasıl Yapılır? - Patlıcan Kebabı Tarifi

Bostan Kebabı Nasıl Yapılır? - Patlıcan Kebabı Tarifi



Tarif:


Çizgili soyularak ortadan ikiye kesilmiş ve tuzlu suda 20 dk bekletilmiş 3 adet bostan patlıcanı kurulanarak bol kızgın yağda kızartılır. Kızaran patlıcanlar uygun bir fırın kabına alınır. Diğer taraftan yaklaşık 750 g kuşbaşı doğranmış et genişçe bir tavaya alınır. Suyunu çekip rengi dönünceye kadar kapağı kapalı olarak kavrulur. Daha sonra sıvı yağ eklenir karıştırılır. 1 adet yemeklik doğranmış soğan 3-4 diş doğranmış sarımsak eklenerek karıştırılır. Soğanlar da kavrulunca 1 yemek kaşığı domates salçası karabiber pulbiber eklenerek karıştırılır. 1 çay bardağı kadar sıcak su da eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır. Etler yumuşayıncaya kadar piştikten sonra tuzu ayarlanır ve ocaktan alınır. Kızaran patlıcanların ortalarına çatalla bastırılarak hafifçe çukurlaştırılır. Daha sonra kavrulan etlerden bolca yerleştirilir. Üzerlerine domates dilimleri yerleştirilir. Bir kasede 1 yemek kaşığı domates salçası 1 bardak kadar sıcak su ile çözdürülür. Az tuz ilave edilerek karıştırılır. Hazırlanan salçalı sos fırın kabına boşaltılır. Fırın kabı 190 derece ısıtılmış fırında domatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık yarım saat pişirilir. Bostan kebabımız servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla