Malzemeler:
1 paket mantı makarna
250 gr.kıyma
1/2 demet maydonoz
1 adet soğan
3 lt.et suyu ( su ve et su bulyonda olabilir)
1 tatlı kaşığı karabiber
yeterince tuz
Sosu için:
3 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
arzuya göre yoğurt (sarımsaklı yoğurtta olabilir)
nane
Yapılışı:
Soğanların kabuklarını soydum yıkadım ve rondada püre haline getirdim.
Maydonozları ayıkladım yıkadım ve incecik doğradım.
Kıyma,soğan,maydonoz,karabiber ve tuzu karıştırıp yoğurdum.
Et suyunu orta açık ısıda kaynamaya bıraktım.
Her bir makarnanın içine kıymalı harçtan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp makarnaların içine doldurdum.
Kaynamış et suyunun içine doldurduğum makarnaları ilave ettim.Yaklaşık 20dk.makarnalar yumuşayıncaya kadar haşladım.
Teflon tavada tereyağını erittim.Üzerine pulbiber ilave edip 1dk.kadar orta açık ısıda kavurdum.
Haşlanmış makarnaları kevgir yardımıyla servis tabağına aldım.Üzerine yoğurt gezdirdim.
Yoğurdun üzerine pulbiber ve tereyağı karışımından gezdirdim.Nane serpiştirdim.Maydonoz yaprakları ile süsledim.
Afiyet olsun