|
Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Balık Köftesi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
24.11.2013, 19:11 | #1 (permalink) |
| Balık Köftesi Balık Köftesi Malzemeler: * 600 gr morina balığı filetosu * 2 dilim tost ekmeği * 1 soğan * 3 yumurta sarısı * 1 patates * Tuz * Karabiber * Limon suyu * 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu * 2-3 kırmızı dolmalık biber * 2 çorba kaşığı margarin * 1 çorba kaşığı un * 300 ml et suyu * 200 gr süt kreması * 200 gr pirinç * 1 çorba kaşığı hardal Hazırlanması: * Filetoyu ayıklayıp kesin. Soğanı doğrayın. Ekmeği küçük küçük kesin. Patatesi rendeleyin. * Balık, ekmek, yumurta sarısı ve patatesi soğanın yarısı ile karıştırın. * Tuz, karabiber, limon suyu ve dereotu ile tatlandırıp 10 dakika bekletin. * Pirinçle geleneksel tarife göre pilav hazırlayın. * Biberi yıkayıp şeritler halinde kesin. * Sos için 1 çorba kaşığı margarinle unu kavurun. 200 ml et suyu ve süt kreması ekleyip 10 dakika pişirin. Hardal, tuz ve karabiber ekleyin. * Artan soğan ve biberi yağda kavurun. Kalan et suyunu ekleyip pişirin. * Balıklı karışımdan köfteler şekillendirip derin yapışmaz tavada kızartın. * Köfteleri sos, pilav ve biberle servis yapın.
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |