|
Konserveler - Turşular kategorisinde açılmış olan Evde turşu yapmanın püf noktaları konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
14.09.2013, 13:03 | #1 (permalink) |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır. | Evde turşu yapmanın püf noktaları Evde turşu yapmanın püf noktaları Turşu yapmak için saatler harcamanıza gerek yok. Kolay, lezzetli ve ucuz turşu yapmak istiyorsanız bu tarifi okuyun. Pek çok sebzeden yapılan turşular sofraların vazgeçilmezidir. Sonbahara girdiğimiz şu günlerde evlerde yavaş yavaş turşu hazırlıkları başladı.Eğer hiç tecrübe etmediyseniz, turşu yapmayı gözünüzde büyütüyor olabilirsiniz. Oysa işin sırrı, malzemeleri doğru ölçüde kullanmakta. İşte size evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz turşu tarifi: Malzemeler Biber, Patlıcan, Domates, Salatalık, Lahana, Havuç gibi turşuluk sebzeler. - Sirke - Su - Deniz veya kaya tuzu Yapılışı - 1 litre suya 1 çay bardağı sirke, 2,5 çorba kaşığı deniz veya kaya tuzu. Dikkat! İyi bir turşunun ön şartı bu ayarı bozmamak. - Sebzeleri ne kadar birbirine yakın dizerseniz görüntüsü de tadı da o kadar güzel olur. - Turşuyu yapacağınız kavanozun steril olmasına özen gösterin. Eğer temiz olduğundan emin değilseniz kaynar su ile yıkayın. - Turşu kavanozunun içine alternatif olarak dereotu, nohut, sarmısak koyabilirsiniz. Böylece turşuya farklı bir tat katmış olursunuz. - Kavanozun dibine nohut mutlaka ekleyin. Bu, turşunun daha çabuk mayalanmasını sağlayacaktır. - Turşu yapacağınız malzemeleri kavanoza dizdikten sonra kapağını sıkıca kapatın. Turşunuzu ne kadar iyi muhafaza ederseniz ömrü de o kadar uzun olur. - Yaklaşık 1 hafta-10 gün kadar beklettiğiniz turşunuz artık hazır. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |