Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Konserveler - Turşular
facebook bağlan


Turşu yapmanın püf noktaları

Konserveler - Turşular kategorisinde açılmış olan Turşu yapmanın püf noktaları konusu , Turşu yapmanın püf noktaları ? Turşu hazırlamaya serin havada başlayın. Çünkü turşu serin yerde olgunlaşır ve böylece bozulmaz. Turşu için kullanacağınız sebzeler taze olmalıdır. Sebzeleri çok iyi yıkayın ve kurutun. ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 22.12.2013, 12:11   #1 (permalink)
Ela
Boşver gitsin...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Turşu yapmanın püf noktaları



Turşu yapmanın püf noktaları ?


Turşu hazırlamaya serin havada başlayın. Çünkü turşu serin yerde olgunlaşır ve böylece bozulmaz.

Turşu için kullanacağınız sebzeler taze olmalıdır. Sebzeleri çok iyi yıkayın ve kurutun.

Turşu suyu için sirke ruhu, limon tuzu gibi kimyasal maddeleri kesinlikle kullanılmayın.

Sirke, su, tuz ve sarımsak karışımını yaklaşık on dakika kadar kaynatıp soğuttuktan sonra kullanın.

Turşuyu cam kaplara koyarak saklayın.

Malzemeler kavanozlara doldurulduktan sonra kapakla arasında en az bir buçuk cm boşluk bırakın. Kavanozun kapağını hava almayacak şekilde sıkıca kapatın.

Kavanozun ağzına buzdolabı poşeti gerip kapağını kapatın, turşunuz hiç hava almasın.

Turşunuzu güneş görmeyen bir yere koyun. Bir hafta sonra turşunuz hazır hale gelecektir.

Turşunuzun içine kesinlikle elinizi sokmayın. Maşa veya delikli kepçe yardımıyla turşuyu çıkarın.

__________________
Ela isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Ela
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 17:22