|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Bisküvili Muzlu Tombul Pasta Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
05.03.2014, 04:01 | #1 (permalink) |
| Bisküvili Muzlu Tombul Pasta Tarifi Bisküvili Muzlu Tombul Pasta Tarifi Malzemeler 1 paket petibör bisküvi 2 adet muz Kakaolu muhallebi için: 3 yemek kaşığı kakao 4 yemek kaşığı un 1 su bardağı şeker 3 su bardağı süt 1 paket vanilya 50 gr margarin Yapılışı Margarin ve vanilya haricindeki malzemeleri tencereye alıp çırpma teliyle iyice çırptıktan sonra ateşe alıp sürekli karıştırarak koyu kıvamlı bir muhallebi elde ediyoruz Ateşten alıp margarin ve vanilyayıda ilave ettikten sonra soğumaya bırakıyoruz Ayrı bir tencerenin içini buzdolap poşeti veya streç film le kaplıyoruz Tencerenin altına dilimlediğimiz muzları tek sıra halinde yerleştiriyoruz Tencerenin kenarlarınada bisküvilerimizi diziyoruz SoğuyaN muhallebimizi mikserle iyice çırptıktan sonra tenceremize boşaltıyoruz Kalan muz dilimlerinide muhallebinin üzerine diziyoruz ve son olarak bir sıra bisküvi dizip üzerini tamamen kapatıyoruz Not: Bende kakaolu muhallebinin sadeside vardı 1 kase önceden kalmıştı dolaba koymuştum ben onuda değerlendirmek için üstteki muz dilimlerinden sonra sade muhallebiyide muzların üzerine döktüm ve ondan sonra bisküviyle kapattım eğer isterseniz sizde bu şekil yapabilirsiniz ama hiç gerekmez ben sadece artan muhallebimi değerlendirdim Daha sonra pastamızı buzdolabında 1 gece bekletiyoruz Benim zamanım yoktu yarım saat beklettim dilimlemekte zorlandım Tenceremizin üzerine servis tabağı koyup tencereyi çeviriyoruz ve yavaş yavaş tencereyi çıkarıyoruz Pastamızın üzerindeki streç filmide aldıktan sonra pastamızı çikolata sosuyla süsleyip servis yapıyoruz.. Alıntıdır
__________________ Taklitler aslını yaşatır. KIPSS. Ben soğuk değilim, siz cıvıksınız. . |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |