Kurban Bayramı Yemekleri - Kuzu Elbasan Tava Tarifi
Malzemeleri
500 gr kuzu butu
30 gr tereyağı
2 soğan
2 bardak sıcak su
Sos için
30 gr tereyağı
2 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
Hazırlanışı
Geniş bir tencerede tereyağını eritin. Etleri ilave edip suyunu çekene kadar kavurun. Soğanların kabuklarını soyup piyaz şeklinde doğrayın ve kavurmakta olduğunuz ete ilave edin. Soğanlar pembeleşince küp küp doğranmış domates ve sıcak suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Sos için, derin bir tavada tereyağını eritin. Unu ilave edip pişmekte olan etin 1 çay bardağı kadar suyunu alıp una ekleyin. Sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Çırpılmış yoğurt ve yumurta sarılarını ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan hemen alın.
Eti suyu ile birlikte fırın tepsisine alın. Yoğurtlu sosu üzerine gezdirerek dökün. Kaşarpeyniri serpip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında etlerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Kuzu elbasan tava artık hazır, afiyet olsun.