Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Çorbalar
facebook bağlan


Gaziantep Mutfağından Yuvalama Çorbası

Çorbalar kategorisinde açılmış olan Gaziantep Mutfağından Yuvalama Çorbası konusu , Gaziantep Mutfağından Yuvalama Çorbası Malzemeler: Çorbası İçin: * 500 gr kuzu incik veya kuzu eti * 1 su bardağı geceden ıslatılmış nohut * 1 tane ince doğranmış kuru soğan * ...


Like Tree2Beğeni
  • 1 Post By Papatya
  • 1 Post By VERA

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 22.10.2014, 17:20   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Gaziantep Mutfağından Yuvalama Çorbası



Gaziantep Mutfağından Yuvalama Çorbası





Malzemeler:

Çorbası İçin:


* 500 gr kuzu incik veya kuzu eti
* 1 su bardağı geceden ıslatılmış nohut
* 1 tane ince doğranmış kuru soğan
* 1,5 litre su
* Tuz,tane karabiber


Köfteler İçin:


* 100 gr orta yağlı dana kıyması
* 1/2 su bardağı ılık suda ıslatılmış kırık pirinç
* Çeyrek su bardağı un
* 1 çorba kaşığı ıslatılmış ince irmik
* Tuz,karabiber,
* Bir küçük kase sıvı yağ (elinizi batırmak için)

Yoğurt Sosu İçin:


* 300-350 gr süzme yoğurt veya kese yoğurdu
* 1 yumurta
* 1 çorba kaşığı tepeleme un
* 4 su bardağı su

Üzeri İçin:


* 1 yemek kaşığı kuru nane
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* Pul biber


Yapılışı:

Çorbanın Yapılışı: Eti,nohudu,soğanı tuz ve karabiberi düdüklü tencerede 1,5 litre su koyun (düdüğünün kapatılması ve düdüğünün ötmesinden sonra) 15 dk. pişirin, ocağın altını kapatın tencere soğusun kapağını açın etleri tek tek ince ince didin ve süzgeçten geçirin sadece et suyunu tencerede ocağın üzerine koyun. katı malzemeleri bir kenarda bekletin.

Köftelerin yapılışı: Islatılan ve süzülen kırık pirinç ve irmiği robotta un haline getirin. Geniş bir kap içinde kıymayı, unu ve un haline gelmiş malzemeyi tuzu koyun iyice yoğurun yoğurulan köfte hamurunu dolapta 1 saat dinlendirin, dinlenen hamurdan nohut iriliğinde parçalar kopartın sıvı yağ yardımı ile küçük köfteler haline getirmek için yuvarlayın bir tarafta bekletin.

Birleştirme: Ocakta kaynayan et suyunun içine küçük top köfteleri atın 3-5 dk. haşlayın.

Sosun Yapılışı: Köfteler haşlanırken geniş bir kapta yoğurdu su ile açın içine unu yumurtayı koyun iyice çırpın, kaynayan çorbanın suyundan 1-2 kepçe alın yoğurdu ılıştırın,bu karışımı yavaş yavaş çorbaya ilave edin karıştırın, en son etleri ve nohutları koyun 1-2 taşım kaynatın.

Üzerinin Yapılışı: Tereyağı kızdırın içine kuru nane ekleyin çorbaya dökün.

Afiyet olsun

VERA beğendi.
__________________


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 30.03.2015, 19:08   #2 (permalink)
La Tahzen!
Kaybettiğin her şey başka bir surette geri döner.

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Gaziantep Mutfağından Yuvalama Çorbası

Oyy bu çok lezzetlidir

Papatya beğendi.
__________________
“вυdα вιr ιмтιнαɴ..” de,ɢeç…
''ηαšïp''
VERA isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 4
LifeisBeauty, Papatya, Ravza, VERA
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 04:10