|
Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
08.08.2013, 17:49 | #1 (permalink) |
Süper Üye | Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi Malzemeler 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı yoğurt 1 su bardağı ılık su 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı sirke 1 yumurta 1/2 paket k.tozu 5,5-6 su bardağı un Tuz Arası İçin 1 su bardağı eritilmiş tereyağ İçiİçin 1 kg. pırasa 1/2 demet yeşil soğan yada 2 adet kuru soğan 1 adet yumurta 1 çay bardağı süt Karabiber, pul biber, tuz 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ Yapılışı Hamur yoğurma kabına süt, yoğurt, ılık su, sıvı yağ, sirkeyi alıp, karıştırın. Kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp, 15 dakika dinlendirin. Üç parçaya bölünmüş pırasayı yıkayıp, soyun. Beyaz kısmını ortadan ikiye bölüp dilimleyin. (çok ince olmasın) Yeşil kısımlarını süzgece alın suyu süzülsün. Yüksek ateşte tencereye sıvı yağı alın. Pırasanın beyaz kısımlarını kavurun. (çok fazla değil, biraz diri kalsın) Pırasanın yeşil kısmını ve yeşil soğanı doğrayın. (kuru soğan kullanacaksanız, pırasanın beyaz kısımları ile birlikte kavurun) Tencereye ekleyip, ocağı kapatın. Karabiber, pul biber ve tuz ile tatlandırın. Harç soğuyunca süt ve yumurtayı ekleyip, karıştırın. Dinlemiş hamuru 18 parçaya bölün. Tezgaha un serperek, her birini merdane ile tabak büyüklüğünde açın. 6 adet tabak büyüklüğünde açtığınız hamurun, aralarına tereyağ sürerek üst üste koyun. (6. hamura yağ sürmüyoruz) Elinizle yada merdane yardımı ile tepsi büyüklüğünde açın. (35-40 cm ölçülerindeki fırın tepsisinde pişirdim) Yağlanmış fırın tepsisine alıp üzerine iç harcın yarısını yayın. Tekrar 6 yufka için aynı işlemi yapıp kalan iç harçımızı yayın. Son 6 hamura da aynı işlemi yapıp harcın üzerini örtün. Eritilmiş tere yağından sürün. Kare şeklinde kesip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |