|
Konserveler - Turşular kategorisinde açılmış olan Turşu yapmanın püf noktaları konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
22.12.2013, 12:11 | #1 (permalink) |
| Turşu yapmanın püf noktaları Turşu yapmanın püf noktaları ? Turşu hazırlamaya serin havada başlayın. Çünkü turşu serin yerde olgunlaşır ve böylece bozulmaz. Turşu için kullanacağınız sebzeler taze olmalıdır. Sebzeleri çok iyi yıkayın ve kurutun. Turşu suyu için sirke ruhu, limon tuzu gibi kimyasal maddeleri kesinlikle kullanılmayın. Sirke, su, tuz ve sarımsak karışımını yaklaşık on dakika kadar kaynatıp soğuttuktan sonra kullanın. Turşuyu cam kaplara koyarak saklayın. Malzemeler kavanozlara doldurulduktan sonra kapakla arasında en az bir buçuk cm boşluk bırakın. Kavanozun kapağını hava almayacak şekilde sıkıca kapatın. Kavanozun ağzına buzdolabı poşeti gerip kapağını kapatın, turşunuz hiç hava almasın. Turşunuzu güneş görmeyen bir yere koyun. Bir hafta sonra turşunuz hazır hale gelecektir. Turşunuzun içine kesinlikle elinizi sokmayın. Maşa veya delikli kepçe yardımıyla turşuyu çıkarın.
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |