Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar
facebook bağlan


Bayrama Ne Tatlısı Yapsam

Tatlılar kategorisinde açılmış olan Bayrama Ne Tatlısı Yapsam konusu , Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi 1 lt süt 7 çorba kaşığı irmik 1 paket vanilya 1 paket kakaolu bisküvi fındık 12 çorba kaşığı şeker 1 çorba kaşığı tereyağı Yapılışı Süt, irmik ...


Like Tree16Beğeni

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 14.06.2015, 14:52   #11 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bayrama Ne Tatlısı Yapsam



Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi
1 lt süt
7 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kakaolu bisküvi
fındık
12 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı
Süt, irmik ve toz şekeri tek tencereye alıp normal ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın.Koyulaştığında içerisine tereyağını ek edip 5-6 dakika ek olarak pişirin. Ocaktan almadan evvel nihai olarak vanilyayı ek edin. Ek Olarak Sonra karıştırdıktan ek olarak sonra ocaktan alabilirsiniz.. Kullanacak olduğunuz kalıbın içerisini ıslatın.
Önce tek miktar irmik tatlısından dökün üst kısmına arzu eder tüm arzu eder toz haline getirilmiş kakaolu bisküvi koyun ve üst kısmına tek ek olarak irmik tatlısından dökün. Üzerini fındıkla ve kakaolu bisküviyle süsledikten ek olarak sonra servise hazır hale getirin. Bundan ek olarak sonra buzdolabında yaklaşık bir saat civarı beklettikten ek olarak sonra servise sunabilirsiniz.
Afiyet Olsun

Lavin beğendi.
__________________


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 15.06.2015, 15:49   #12 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bayrama Ne Tatlısı Yapsam

Tel Kadayıf Tatlısı
MALZEMELER:
500 gram tel kadayif
250 gram çekilmiş ceviz içi
1 çay bardak ılık sıvı yağ
Şurubu için;
4 bardak şeker
5 bardak su
1 tatlı kaşık limon suyu
HAZIRLANMASI:
İlk olrak kadayıfımızı kırmadan tel tel ayıralım. Ardından ılık yağla her yerine gelecek şekilde ovalayıp yağı yedirielim. Kadayıfı ikiye bölüp yarısını tepsiye serip bastırıyoruz. Ben tabak kullanıyorum bu işlem için. Cevizi döküp kalan kadayıfı üzerine seriyoruz ve tekrar bastırıyoruz. 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Ben şurubu da kadayıfı da ılıkken döküyorum. Afiyetler olsun.

Lavin beğendi.
__________________


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 19.06.2015, 14:33   #13 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bayrama Ne Tatlısı Yapsam

Kadayıf Dolması
Gerekli malzemeler:
500 kg dolmalık tel kadayıf( her kafayıftan olmaz muhakkak dolmalık daha uzun uzun olandan almalısınız)
1 kase ceviz içi
1 su bardağı süt
4 yumurta
Kızartmak için sıvı yağ
Şerbeti için:
1. 4 bardak şeker
2. 2 bardak su
Kadayıf dolmasının yapılışı:
Tel kadayıfdan bir parça alıp uzunlamasına yayıyoruz. Bir tarafına cevizi koyup sıkı sıkı sarıyoruz.
Bu sırada süt ve yumurtaları karıştırıp çırpıyoruz. Sardığımız kadayıfları süt ve yumurta karışımına batırıp kızgın yağda kızartıyoruz.
Güzelce kızaran kadayıf dolmalarını yağdan alıp direkt ılık olan şerbetin içine atıyoruz.
Şerbetlerini çeken kadayıf dolmalarımız servise hazır.
Afiyet olsun.

__________________


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 28.06.2015, 03:45   #14 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bayrama Ne Tatlısı Yapsam

İmamın Sarığı Tatlısı
Malzemeler:

  • Kek İçin
  • 4 adet Yumurta
  • 1 su bardağı Toz Şeker
  • 1 su bardağı Un
  • 1/2 paket Kabartma Tozu
  • 1/2 çay bardağı Süt
  • 3-4 yemek kaşığı Kakao
  • 1 paket Vanilya
  • 1 yemek kaşığı Portaka Kabuğu Rendesi
  • Kreması İçin
  • 3 su bardağı Süt
  • 2 çorba kaşığı Nişasta
  • 1 çorba kaşığı Un
  • 1 adet Yumurta Sarısı
  • 1/2 su bardağı Şeker
  • 1 paket Vanilya
  • Üzeri İçin
  • 1 paket Hazır Çikolata Sosu
  • Kenarları İçin
  • 1 çay bardağı Hindistan Cevizi
Hazırlanışı:

1- Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Kek malzemelerini sırasıyla katarak çırpıp bir kek hamuru elde ediyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine güzelce yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
2- Çay bardağının ağız kısmıyla keklerden küçük yuvarlaklar kesiyoruz.
3- Krema malzemelerini vanilya hariç bir tencereye alıp güzelce çırpıyoruz. Ocak üstüne alıp karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz. Ocaktan alırken vanilya ekliyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
4- Bardakla kestiğimiz keklerden birini alıyoruz üstüne kremadan koyuyoruz üstüne diğer yuvarlak parçayı koyuyoruz. Kenarlarını kremaya buluyoruz kremadan sonra hindistan cevizine bulayıp servis tabağına koyuyoruz. Tüm kek parçaları için aynı işlemi yapıyoruz.
5- Hazır çikolata sosunu kekin orta kısımlarına sıkıyoruz. (eğer hazır çikolata sosu kullanmak istemezseniz 100 gr. çikolatayı benmari eritip kaşık yardımıyla koyabilirsiniz. Servise hazır.
Afiyet olsun.

__________________


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 15.07.2015, 08:36   #15 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bayrama Ne Tatlısı Yapsam

Fındıklı Bohça Baklava
MALZEMELER
• 500 gr hazır baklavalık yufka
• 250 gr tereyağı
• Yeterince iri çekilmiş fındıkŞerbeti İçin
• 3 su bardağı toz şeker
• 3 su bardağı su
• Birkaç damla limon suyu
Yapılışı
Şeker ve su bir tencerede karıştırılıp 10 dakika kaynatılır. Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılır ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Tereyağı bir tavada eritilir. Yufkaların aralarına fırça ile tereyağı sürülerek 15’li gruplar yapılır.
8×8 cm kareler kesilir, ortasına fındık yerleştirilip bohça şeklinde kapatılır. Bütün yufkalar bitene kadar işleme devam edilir, hafifçe yağlanmış tepsiye yan yana dizilir. Kalan tereyağı üzerlerine gezdirilir. 170 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Şerbetini çekince fındık, fıstıkla süslenip servis yapılır.
alıntı
Afiyet olsun

__________________


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 16.09.2015, 12:34   #16 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bayrama Ne Tatlısı Yapsam

Mafiş Tatlısı
Malzemeler :

2,5 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
Şerbet İçin:
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 3 damla limon suyu
Kızartmak İçin:
- Sıvı yağ
Süslenmek İçin:
- Hindistan cevizi
Hazırlanışı

– Şerbet için su ve şeker ocağa alınıp şeker eriyene kadar karıştırılır
– Şerbet kaynayıp kıvamını alınca limon suyu eklenip 2-3 dakika sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır
– Tatlının hamuru için un hariç tüm malzemeler karıştırılır
– Un ile yumuşak hamur yoğrulur
– Hamur un yardımı ile açılır ve kare kesilir
– Kareler ortadan birleştirilir ve kelebek şekli verilir
– Mafiş tatlısı bol yağda kızartılır ve şerbete alınır
– Biraz şerbeti çekince şerbetten alınır ve arzuya göre servis edilir
– Afiyet Olsun

__________________


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 02.06.2016, 11:49   #17 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bayrama Ne Tatlısı Yapsam

Künefe




250 gr tel kadayıf
150 gr tuzsuz künefe peyniri
4 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pekmez


Şerbeti için;


2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı limon suyu


Üzeri için;


Toz antep fıstığı
Süt kaymağı veya dondurma (isteğe bağlı)

İlk olarak künefenin şerbeti hazırlanır. Şerbet için, su ve şeker bir tencereye alınarak kaynamaya bırakılır. (Şerbetin dibine tutmaması için ara ara karıştırılır.) Şerbet kaynamaya başlayınca şekerin kesilmemesi için 1 çay kaşığı limon suyu eklenip 10-15 dakika kadar daha kaynatılır ve şerbet soğumaya bırakılır.
Künefe için, tereyağı kısık ateşte erimeye bırakılır. Eriyen tereyağı bir kenara alınarak bekletilir. Tereyağı donduktan sonra altında tereyağının suyu olacaktır bu suyu kullanmayın.
Hafif donmuş olan tereyağına 1 çay kaşığı pekmezi eklenerek muhallebi kıvamına gelecek şekilde karıştırılır.
Varsa künefe tepsisi yoksa alüminyum veya teflon tavanın altı bu pekmezli yağ karışımı ile yağlanır. Kadayıf tel tel tiftiklenerek ayrılır. Ardından bıçakla 1 cm kalınlığında kesilerek iki parçaya ayrılır.
Ayırdığımız kadayıfın bir parçası yağlanmış tepsinin dibine aralarda boşluk kalmayacak şekilde serilir. Rendelenmiş peynirler kadayıfın üzerine yayılır. Diğer kadayıf da peynirin üzerinde boşluk kalmayacak şekilde kapatılır.
Kenarları düzeltilir ve başka bir tepsi altıyla veya eliniz ile üzerine bastırılır. İyice bastırarak arasında boşluk kalmamasını dikkat edin.
En kısık ateşte ocağın üzerinde tepsi çevrilerek pişirilir. Altının tamamen kızardığından emin olduğunuzda tepsiyi bir tabağın veya tepsinin üzerine ters çevrilir ve diğer tarafının pişmesi için ikinci tepsinin içi de yağlanır.
Kızaran kısım üstte kalacak şekilde künefe tepsiye yerleştirilir ve altı kızartılır. Böylece iki tarafı da kızarmış olur.
Şerbeti kenarından başlanarak dökülür. Antep fıstığı veya süt kaymağı ile servis edilir. Afiyet olsun.

Püf Noktalar:

Hemen yenmeyecekse şerbeti daha sonra dökülür. Künefe piştikten 1 dakika sonra şerbeti dökülür ve şerbet oda sıcaklığında soğuk olmalıdır.
Künefe, tuzsuz künefe peynirinden yapılır. Bulamazsanız eğer dil peyniri ile yapabilirsiniz ama aynı tadı vermeyecektir.
Ben iki tane alüminyum künefe tepsisi kullandım. Bir tarafı pişince, ikinci tepsiyi yağlayıp diğer tarafını da ikinci tepside pişirdim. Künefe tepsilerinden bulamazsanız künefeyi teflon tavalarda da pişirebilirsiniz.
İlk kez künefe yapmayı deneyecekseniz ilk yaptığınızda belki güzel olmayabilir ama bir kaç kez denedikten sonra sizde mükemmel künefe yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun

alıntı

__________________


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 02.06.2016, 11:56   #18 (permalink)
Özel Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bayrama Ne Tatlısı Yapsam




bu baya güzele benziyo denemek lazım

Papatya beğendi.
Esinti isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 03.06.2016, 11:18   #19 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bayrama Ne Tatlısı Yapsam

Çiçek Tatlısı




Malzemeler :

1 paket margarin
2 adet yumurta
1,5 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Un


Üzeri için:


Ceviz ya da Antep fıstığı
1 adet yumurta sarısı


Yapıştırmak için:

1 adet yumurtanın akı

Şerbeti için:

4 su bardağı su
3 su bardağı şeker

Yapılışı :

İlk olarak şerbet malzemelerini bir tencereye alarak şerbeti hazırlamaya başlayın. Şekerli su kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kadar daha kaynatın ve yarım limonun suyunu ilave ederek 2 dakika kadar daha kaynatıp altını kapatın.
Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarine 2 adet yumurta, sirke, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu ve un eklenerek elinize yapışmayacak kıvamda hamur hazırlıyorsunuz.
Merdane yardımı ile hamuru açın ve kurabiye kalıbı ile kesin. Kesmiş olduğunuz çiçeklerden 1 tanesinin orta kısmından daire şeklinde bir parçayı çıkartın ve yumurta akı sürerek diğerinin üzerine yapıştırın. Tüm hamuru bu şekilde yaptıktan sonra Fotoğraflarda da gördüğünüz üzere üzerilerine yumurta sarısı sürerek iç malzemenizi hamurların ortasındaki çukur bölüme ekleyin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. (Çok fazla kızartmayın şerbetle birlikte iyice koyu bir renk alır.)
Not: Tatlıların fırından aldıktan sonra sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.

Afiyet Olsun

alıntı

__________________


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 04.07.2016, 03:18   #20 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bayrama Ne Tatlısı Yapsam

Sütlü İrmik Tatlısı




Malzemeler
9 kaşık irmik
9 kaşık şeker
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 litre süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin


Yapılışı:

İrmik, şeker ve 5 bardak sütü tencereye alıp güzelce karıştırarak pişirelim. Kaynamaya yakın vanilyayı ve margarini ilave edelim. Koyulaşmaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp 2 dakika daha kaynatalım ve ocaktan indirelim. Tüm bu aşamalar sırasında sürekli karıştırmaya dikkat edin ki tatlınız dibini tutmasın. Ocaktan indirince hindistan cevizini ekleyip güzelce karıştıralım ve kaselere dökelim. Eğer kaseleri önceden ıslatırsanız, soğuduktan sonra ters çevirerek servis edebilirsiniz.


Lavin beğendi.
__________________


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 13
Ada, Aura, Aylak, Elois, EsiLa, ikRa, Lavin, Maria, Müzik, Papatya, Perii, Ravza, YeşiL6
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 18:41