Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Eğitim - Öğretim > Dersler > Türkçe - Edebiyat
facebook bağlan


Edebiyat Dersi İle İlgili Deneme Sınavları, Test Soruları

Türkçe - Edebiyat kategorisinde açılmış olan Edebiyat Dersi İle İlgili Deneme Sınavları, Test Soruları konusu , Edebiyat Dersi İle İlgili Deneme Sınavları, Test Soruları SORU 1) Aşağıdakilerin hangisinde Anonim Halk edebiyatı nazım biçimleri bir arada verilmiştir? a) Türkü mani bilmece semai b) Koşma semai varsağı destan ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 05.09.2013, 21:21   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Edebiyat Dersi İle İlgili Deneme Sınavları, Test Soruları



Edebiyat Dersi İle İlgili Deneme Sınavları, Test Soruları

SORU 1)
Aşağıdakilerin hangisinde Anonim Halk edebiyatı nazım biçimleri bir arada verilmiştir?
a) Türkü mani bilmece semai
b) Koşma semai varsağı destan
c) Mani ninni tekerleme türkü
d) Kıt'a destan koçaklama güzelleme
e) Sone kaside türkü koşma

SORU 2)
Aşağıdakilerden hangisinin nazım birimi farklıdır?
a) Rubai
b) Murabba
c) Tuyuğ
d) Şarkı
e) Kıt'a

SORU 3)
Ben öldüm ağlamaktan
Bağa su bağlamaktan
Bu parçanın nazım şekli aşağıdakilerden hangisidir?
a) Koşuk b) Ağıt c) Varsağı d) Türkü e) Mani

SORU 4)
Aşağıdakilerin hangisinde ölüm temasını işleyen şiir türleri bir arada verilmiştir?
a) Ağıt ilahi nefes
b) Mersiye ağıt sagu
c) Ağıt kaside terkib-i bend
d) Mersiye- nutuk devriye
e) Sagu şathiye münacaat

SORU 5)
Aşağıdakilerden hangisi mesnevinin özelliği değildir?
a) Arapların divan edebiyatına kattığı bir nazım şeklidir.
b) Aruz ölçüsünün kısa kalıplarıyla yazılır.
c) Beyit sayısı sınırsızdır.
d) Her beyit kendi arasında kafiyelidir.
e) Beş mesnevisi olan şairler "sahibü'l Hamse" olarak anılır.

SORU 6)
Aşağıdakilerin hangisinde divan edebiyatı ürünleri bir arada verilmiştir?
a) Mersiye- şathiye- varsağı
b) Gazel-murabba-koşma
c) Tuyuğ- rubai-müstezat
d) Semai-ilahi-kaside
e) Hicviye-murabba-türkü

SORU 7)
Rüzgar esmez konuşur
Uçurtmalar uçun çamaşırlar kuruyun
Mesut olun yaşayın
Ana baba evlat torun
Bu dörtlükte yapılan sanat aşağıdakilerden hangisidir?
a) Telmih b) Tenasüp c)Teşbih d) Tevriye e) Teşhis

SORU 8)
" Elde avuçta yok şimdi bir karış
Gel sen de artık bu kervana karış"
Bu dizelerde yapılan sanat aşağıdakilerden hangisidir?
a) Cinas b) Telmih c) Hüsn-i Talil d) İstiare e) Mecaz-ı Mürsel

SORU 9)
"Önünde yürüdü kırk topluk göbek
Kollarda bir dal parçası
Öyle bir kafa ki
Sanırsınız Ramazan topu
Bu şiirdeki edebi sanat aşağıdakilerden hangisidir?
a) Tariz b) Kinaye c) Mübalağa d) Mecaz-ı Mürsel e) Cinas

SORU 10)
"Işıkla dolar kalbimin en karanlık köşeleri"
Dizesindeki edebi sanat aşağıdakilerden hangisidir?
a) Teşbih
b) Kinaye
c) Cinas
d) Tezat
e) Mecaz-ı Mürsel

SORU 11)
Aşağıdakilerden hangisinde doğal (sözlü) destanlar doğru olarak verilmiştir?
a) Alp Er Tunga- Gılgamış- Oğuz Kağan- Şu
b) Oğuz - Göç- Kurtarılmış Kudüs- Şu
c) Şehname- Üç Şehitler- Kalevela - Türeyiş
d) Ergonekon - Odiesse- Kaybolmuş Cennet- Oğuz
e) Ramayana- Gılgamış- Kalevela- Atatürk Kurtuluş Savaşında

SORU 12)
Alp Er Tunga öldü mü
Issız acun kaldı mu
Ödlek öçin aldı mu
Emdi yürek yırtılır
Bu parçanın nazım biçimi ve dönemi aşağıdakilerden hangisidir?
a) Sözlü edebiyat- Sagu
b) Yazılı edebiyat - Sav
c) Halk edebiyatı - Varsağı
d) Halk edebiyatı . Ağıt
e)Divan edebiyatı – Mersiye

SORU 13)
1-Nazım birimi dörtlüktür.
2 -Dil halkın kullandığı dil ve Türkçe'dir
3 -Hece ölçüsü kullanılmıştır
4 -Halkın ortak malıdır
5 -En çok aşk ölüm doğa sevgisi yiğitlik ayrılık toplumsal sorunlar ele alınır
Yukarıda sözü edilen edebiyat dönemimiz aşağıdakilerden hangisidir*
a) Tekke Edebiyatı
b) Aşık Edebiyatı
c) Milli Edebiyatı
d) Fecr-i Ati Edebiyatı
e)Anonim Halk Edebiyatı


CEVAP ANAHTARI




1. c



2. c



3. e



4. b



5. a



6. b



7. e



8. a



9. c



10. d



11. b



12. d



13. b

DeLi.Cocuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
DeLi.Cocuk
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 12:51