|
Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Pastırma Nasıl Yapılır konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
13.09.2015, 19:05 | #1 (permalink) |
Süper Üye | Pastırma Nasıl Yapılır Pastırma Nasıl Yapılır Pastırma Nasıl Yapılır Pastırma sığır, deve, at, hattâ davar (koyun, keçi) etinden de yapılır. En iyi pastırma sığır etinden olur. En çok sıgırm sırtından, sinirsiz yerlerinden kesilen az yağlı, ya da yağsız et parçaları önce parçalar haline bölünüp bolca tuzlanır. Özel şekilde hazırlanmış tahta kalıplar içinde dövülüp bastırıldıktan sonra çemen tohumu, kırmızı biber, sarımsak, tuz katılarak yapılan bir bulamaç etin üzerine sürülür. Bu bulamaca çemen adı verilir. Çemen maydanozgillerden bir bitkidir. Güzel bir kokusu vardır. Tohumları kurutulup övütüldükten sonra un haline getirilerek, pastırmaya da kullanılır. Pastırmanın üzerine sürülen bu maddeler, ete hem hoş bir koku verir, hem de uzun bir süre kokuşmadan durmasını sağlar. Pastırma, yaz sonunda daha çok güz aylarında yapılır. Tuzlanmış, çemenle bulanmış parçalar açıkta, genel olarak rüzgârlı yerlerde kurutulmaya bırakılır. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |