Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
facebook bağlan


Pastırma Nasıl Yapılır

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Pastırma Nasıl Yapılır konusu , Pastırma Nasıl Yapılır Pastırma Nasıl Yapılır Pastırma sığır, deve, at, hattâ davar (koyun, keçi) etinden de yapılır. En iyi pastırma sığır etinden olur. En çok sıgırm sırtından, sinirsiz yerlerinden kesilen ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 13.09.2015, 19:05   #1 (permalink)
Üyeliği Durduruldu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Pastırma Nasıl Yapılır



Pastırma Nasıl Yapılır

Pastırma Nasıl Yapılır
Pastırma sığır, deve, at, hattâ davar (koyun, keçi) etinden de yapılır. En iyi pastırma sığır etinden olur.

En çok sıgırm sırtından, sinirsiz yerlerinden kesilen az yağlı, ya da yağsız et parçaları önce parçalar haline bölünüp bolca tuzlanır.

Özel şekilde hazırlanmış tahta kalıplar içinde dövülüp bastırıldıktan sonra çemen tohumu, kırmızı biber, sarımsak, tuz katılarak yapılan bir bulamaç etin üzerine sürülür. Bu bulamaca çemen adı verilir.


Çemen maydanozgillerden bir bitkidir. Güzel bir kokusu vardır.

Tohumları kurutulup övütüldükten sonra un haline getirilerek, pastırmaya da kullanılır.

Pastırmanın üzerine sürülen bu maddeler, ete hem hoş bir koku verir, hem de uzun bir süre kokuşmadan durmasını sağlar.

Pastırma, yaz sonunda daha çok güz aylarında yapılır.

Tuzlanmış, çemenle bulanmış parçalar açıkta, genel olarak rüzgârlı yerlerde kurutulmaya bırakılır.


Ravza isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
DeRDeST, Ravza
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 20:05