Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Bayram Yemekleri

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Bayram Yemekleri konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 22.09.2015, 21:28   #1 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bayram Yemekleri

Bayram Yemekleri


Bayram temizliği, bayram alışverişi derken yorgunlukta gelir arefe günüyle birlikte. Ama tüm yörelerde tüm bu yorgunluğa rağmen misafirlerde unutulmaz. Arefe gününden belki daha bile öncesinden başlanır. Bayram yemekleri hazırlanmaya. Herkes kendi yöresinin birbirinden leziz yemeklerini hazır eder bayram sabahına. Bu leziz yemekler bayram sabahı sofralarda yerini alır. Her yörenin de kendine has güzellikleri var tabi.

Erzurum'da kadayıf dolma: Erzurum'da bayram sofralarında kadayıf dolmasından asla vazgeçilmez. Kadayıf dolması erzurumluların sevdiği lezzetlerden. Kadayıf dolması kadayıf içine dövülmüş ceviz içi koyulup dolma gibi sarılarak yapılıyor. Erzurumda kadayıf dolmasının yanında ayran aşı çorbası, su böreği, cevizli kere, lor dolmasi da sofralarda yerini alır.Ardahan: hengal, katmer maviş ve kaz plavı yemekleri yapılır.

Erzincan: Erzincan bayram sofralarında un çorbası yaprak sarması, kabak kurusu sarması, gendirme çorbası ve su böreği mutlaka bulunur. Tatlı olarakta gasefe ve hoşaf sofralarda yer alır.

Muş: Muş köftesi hazüt dolması kırçıklı kalem dolması ve keşkek bayram için yapılan yemeklerdendir. Bingöl: Bingöl'de bayram yemeklerinde keldoş, tutamaç, pirinç ve ayrandan yapılan mustava ve içli köfte yapılır.

Iğdır: Iğdır'da bayram günleri balık çöreği her zaman yapılır.

Kocaeli: Kocaelin'de ise bayram sofrasında umaç çorbasi ve Gebze mantısı olur. Kocaeli Türkiye'nin heryerinden göç alan bir şehir olduğu için bayram da sofralarda her yöreden yemekler olur.

Hatay: Hatay mutfağı en zengin yemek kültürüne sahip mutfaklardan biridir. Tatlı olarak kömbe tatlısı yapılır. Yanında da ekşi aşı ve oruk gibi yemekler yerini alır.

Aydın: Aydın'da ramazan bayramlarında tatlı olarak baklava ve kabak tatlısı tercih edilir . Ayrıca Aydın'ın en eski tatlısı olan boyun tatlısı da yapılır.

T
ekirdağ: Tekirdağ'da her bayram arefesinde evde baklavalar açılır şerbetleri dökülür. Sabah bayram sofrasına hazır edilir .

Doğu karadeniz: Karadeniz'de de her yörede olduğu gibi bayram öncesinden tatlı hazırlıkları başlar. Baklavalar açılır. Ayrıca meşhur laz böreği de bayram sabahı sofrada yerini alır.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 10:18