Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Hamur açmanın püf noktaları nelerdir?

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Hamur açmanın püf noktaları nelerdir? konusu , ...


Like Tree1Beğeni
  • 1 Post By ArtemiS

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 27.01.2019, 01:22   #1 (permalink)
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Hamur açmanın püf noktaları nelerdir?

Hamur açmanın püf noktaları nelerdir?


Hamurun elde açılmasının oldukça zahmetli olması hamurun kıvamını tutturabilmek ile alakalı olduğundan çoğu bayanın zorlandığı bir iş haline gelmiştir.
Börek, mantı, pişi, baklava gibi hamur işlerini yapmak için hamur açmaya gereksinim duyulur. Göz korkutucu olması nedeniyle bazı hamurlar hazır şekliyle dışarıdan satın alınabilir. Ancak oldukça pratik olan hamur açma yöntemlerinin bilinmesiyle bir kaç denemeden sonra kolaylıkla istediğiniz kıvamda hamur açabilirsiniz. Hamur açarken nelere dikkat edilmelidir? Hamur açarken en pratik yöntemler nelerdir?


HAMUR AÇMANIN PRATİK YÖNTEMLERİ

- Merdane oklava evinizde yoksa buz gibi soğuk suyla dolu bir şişeden yardım alarak hamur açabilirsiniz.

- Hamuru açtığınız sırada üzerine ve merdane veya oklavanın üstüne un serpmeyi unutmayınız. (Hamurun yapışmaması ve eşit parçalara ayrılması için)

- Börek yapıyorsanız ve hamurunun kıtır kıtır olmasından hoşlanıyorsanız, hamur karışımına birkaç damla limon damlatarak bunu sağlayabilirsiniz.

- Yağ miktarını da normal hamura göre daha çok koymalısınız. Az yağlı hamur kuru olur ve açılması zor olabilir. ( Kalın olmaması için)


- Baklava yapmak için hamur açarken yavaş miktarda süt ekleyerek açmanız tavsiye edilir. (Tadına lezzet katması için)

- Baklava hamurunu açarken un yerine buğday nişastası kullanmak daha uygun olacaktır. ( Hamurun ince olması için)

- Baklava hamuruna ayrıca doğal tereyağı ilave ederseniz, hamurunuz oldukça lezzetli bir tat alacaktır.

Papatya beğendi.
__________________
İyiler Kaybetmez,Kaybedilir.
ArtemiS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.01.2019, 10:18   #2 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hamur açmanın püf noktaları nelerdir?

Hamur açması çok eğlenceli Alışana kolay, yeni başlayanlara zahmetli.Tek zorluğu baklava hamuru ince olmasından dolayı bir de mantı hamuru çok sert olmasından dolayı.

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 06:08