Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
facebook bağlan


Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları konusu , Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları Türkiye'nin en ünlü mezeleri Yapılan araştırmalar sonucunda Türk mutfağının en ünlü mezeleri belirlendi. Dünyanın sayılı mutfakları arasında yer alan Türk mutfağını araştıran Türkiye Aşçılar ...


Like Tree2Beğeni

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 27.02.2014, 22:15   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları



Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları



Türkiye'nin en ünlü mezeleri


Yapılan araştırmalar sonucunda Türk mutfağının en ünlü mezeleri belirlendi. Dünyanın sayılı mutfakları arasında yer alan Türk mutfağını araştıran Türkiye Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Birol Toraman, ünlü mezeleri belirledi.İşte eşsiz mezelerimiz...


Baharatlı zeytin salatası
Cevizli kısır
Antep salatası
Avukma
Babagannuş
Çiğ köfte
Rokalı patates mücver
Mısır mücver
Soğan kesesinde piyaz
Fasulye mücver
Isırgan otu
Kabak kayığı
Cevizli biber
Muammara
Nar ekşili acılı ezme salatası
Zeytin piyazı
Patlıcan ile yaprak sarma
Baharat soslu mısırlı antre
Deniz börülcesi
Kereviz salatası
Humus
Ebegümeci
Çerkez tavuğu
Karidesli pazı dolma
Mantarlı bohça
Yeşil mercimekli lahana sarması
Ispanak tarator
Şakşuka
Zeytinli patates salatası
Kestaneli lahana sarması
Kabak ile havuç tarator
Rokalı haydari
Enginar salatası
Zeytin yağlı elma dolması
Patatesli pazı sarma
Cevizli tarator
Çökelek salatası
Nohut kroket
Barbunya pilaki
Piyaz


Alıntı

Pineapple beğendi.
__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2014, 22:32   #2 (permalink)
neden senin olduğun yerde değilim?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları

Resimlisini açtım ben bu konunun

__________________
Pineapple isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2014, 22:38   #3 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları

Alıntı:
Einstein Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Resimlisini açtım ben bu konunun
tarifleri eklenecek canım

resimli ve anlatımlı

Pineapple beğendi.
__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2014, 22:39   #4 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları

Baharat soslu mısırlı antre



Baharat soslu mısırlı antre malzemeleri
2 pırasa
250 gr konserve mısır
1 yumurta
1 yumurta akı
Yarım su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı toz maya
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı galeta unu
Tuz, biber
Sos için:
Yarım su bardağı tavuk suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı hardal
1 çorba kaşığı limon suyu
Yarım çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı karışık baharat (kekik, nane, adaçayı, fesleğen, biberiye ve kıyılmış maydanoz)

Baharat soslu mısırlı antre hazırlanışı
Baharat soslu mısırlı antre: Sos için gereken malzemeleri bir kavanoza alıp ağzını kapatın ve çalkalayıp buzdolabına koyun. Pırasaları temizleyip halkalar halinde doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp pırasayı ekleyin ve orta ateşte 5-6 dakika sote edin.

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yumurta, yumurta akı, süt, un, maya, mısır ve peyniri derin bir kapta karıştırın. Sufle kalıbını hafifçe yağlayıp galeta unu serpin. Mısırlı karışımın yarısını kalıba dökün.

Mısırlı karışımın üzerine pırasayı ilave edin. Kalan karışımı üzerine ekleyip önceden ısıtılmış fırında benmari usulü yaklaşık 40 dakika pişirin. Benmariden alıp tekrar fırına vererek 20 dakika daha pişirin.

Kalıbı fırından alıp soğumaya bırakın. Turtayı düz bir servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Hazırladığınız kavanozdaki baharatlı sosu dolaptan alıp tekrar çalkalayın ve mısırlı turtanın üzerine kaşık kaşık gezdirip servis yapın.
Afiyet olsun.



alıntı

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2014, 22:39   #5 (permalink)
neden senin olduğun yerde değilim?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları

Tamam o zaman bende öyle düşünmüştüm
Ama buna ekle sen

__________________
Pineapple isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2014, 22:39   #6 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları

Zeytin Piyazı




Malzeme
250 gr. kırılmış tatlandırılımış yeşil zeytin.
3 adet taze soğan
3 adet taze sarımsak
1 demet maydanoz
1/2 bardak ceviz içi
Nar ekşisi
Zeytinyağı, tuz, karabiber

Tarifi
Tüm malzemeler doğranır. Nar ekşisi, zeytinyağı, tuz ve kırmızı biber ilave edilerek karıştırılıp servis yapılır.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2014, 22:40   #7 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları

Nar Ekşili Acili Ezme Salata



Malzemeler
3-4 domates
2 soğan
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı sumak
1 tutam kimyon
Yarım limon suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, kırmızı pulbiber
Tarif
Domates ve soğanı soyup bıçakla kıyın. Maydanozu incecik doğrayın.
Domates, soğan, maydanoz, nar ekşisi, sumak, 1 tutam kimyon, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve kırmızı pulbiberi derin bir kâsede çatalla ezerek karıştırın.
Servis tabağına alıp servis yapın.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2014, 22:40   #8 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları

Cevizli Biber



Malzemeler:
• 6 adet kuru baş biber
• 1 çay bardağı ceviz içi
• 1 küçük kuru soğan
• 1 dilim kuru ekmek
• 1 çay kaşığı kimyon
• Tuz
• Zeytinyağı

Yapılışı:
Biberler bir tabağa alınır. Üzerlerine kaynar su dökülüp 2 saat bekletilir. Yumuşayan biberler, eldiven giyilip damarlarından ayıklanır. İşi hızlandırmak amacıyla, ayıklanan biberler blender yardımıyla ezilir. Küçük doğranmıış soğan havanda kimyonla beraber dövülür. Ceviz içi ve ıslatılmış ekmek içi katılarak dövmeye devam edilir. Daha sonra biberler de ilave edilerek tüm malzeme kıvamlı bir hal alıncaya kadar dövülür. Yeterince tuz katılır. Küçük bir servis tabağına yayılır ve üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirilir.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2014, 22:41   #9 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları

Muammara



MUAMMARA

250 gr beyaz peynir

1 su bardağı iri dövülmüş ceviz

2 tepeleme dolu çorba kaşığı domates salçası

2 tepeleme dolu çorba kaşığı biber salçası

1 çorba kaşığı dolusu kekik

1 çorba kaşığı dolusu nane

1 çorba kaşığı kırmızı pulbiber

1 çorba kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI:

1-) Derin bir kasede beyaz peyniri çatalla ezin.

2-) İçine domates saliçası + biber salçası + kekik + nane + pulbiber +yağ’ı koyup, çatalla iyice karıştırın.

3-) En son iri dövülmüş cevizi ekleyin. Kapaklı bir kaseye alıp, buzdolabına koyun.

4-) Sabah kahvaltısında ya da ekmek üstü seçeneklerde ev halkına sunun.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2014, 22:42   #10 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları

Mısır Mücveri



Malzemeler
• 2 adet yumurta
• 1 su bardağı tane mısır
• 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
• 3 dal taze soğan
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
• 1 çay bardağı un
• Tuz
• Pulbiber
• ¼ demet dereotu
Kızartmak İçin
• Ayçiçek yağı
Yapılışı
1. Yumurtaları geniş bir kasede çırpın.
2. Taze soğanları ve dereotunu ince kıyın, un, kabartma tozu, mısır, pulbiberle birlikte yumurtaların üzerine ekleyip karıştırın.
3. Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın ve mısırlı karışımdan bir yemek kaşığı kadar alıp altın rengi alana kadar kızartın.
4. Kızaran mücverleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
5. Sevdiğiniz salatalar eşliğinde servis edin.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 5
Exodus, Jade, Narsinha, Pineapple, Toprak
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 16:26