|
Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Tas Kebabı konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
18.09.2012, 16:23 | #1 (permalink) |
It doesn't motter
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Tas Kebabı Malzemeler Yarım kilogram kemiksiz kuzu eti (kuşbaşı doğratınız) 2 adet kuru soğan 1 çorba kaşığı salça 3 bardak kaynar su 2 çorba kaşığı tereyağı 1 bardak pirinç [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Bir tencere içerinse etleri 2 çorba kaşığı tereyağıyla beraber koyunuz ve etlerin rengi değişene kadar kavurunuz. Suyunu salıp çektiği zaman ayıklatıp ince, ince doğradığınız soğanları, salçayı, karabiberi ve tuzu ekleyip birkaç dakika daha kavurunuz. Daha sonra etleri ateşe dayanan derince bir tasın içerisine alınız. Bu tası bir tepsi içerinse ters kapatınız ve üzerine de ağır bir şey koyunuz. Tepsinin kenarlarına 1 bardak su koyunuz ve ocağınızın altını açarak üzerine koyunuz ve kaynatınız. Kaynayınca ocağınızı kısınız. Etler yumuşayıncaya kadar altı kısık olarak bir saat kadar pişiriniz. Suyunda azalma olursa az, az sıcak su koyunuz. Tepsinin kenarlarından 2 bardak kaynar su ekleyiniz. Eklediğiniz su kaynamaya başlayınca yıkayıp, süzdüğünüz pirinçleri kapalı olan tasın etrafına yayınız. Tepsinin üzerini bir kapakla örtünüz. Pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriniz. Pişince 15 -20 dakika demlendiriniz ve ardından üzerinde kapalı olan tası kaldırınız ve ortasında et bulunduğu için sıcak olarak servis ediniz. Afiyet olsun.
__________________ Üşümek varsa bu sıcağın yokluğudur, Karanlık varsa ışığın yokluğudur, Eğer heryer karanlık ve üşüyorsan işte bu O'nun yokluğudur. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |