Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.11.2013, 18:49   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Soğanlı Fransız Ekmeği

Soğanlı Fransız Ekmeği




Malzemeler:
* 1 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı sirke
* 4 su bardağı un
* 1/2 su bardağı doğranmış soğan
* 5 diş sarımsak
* 1/2 demet maydanoz
* 3 tatlı kaşığı kuru maya
* 4 tatlı kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1/4 su bardağı sıvı yağ
* 2 yemek kaşığı margarin


Hazırlanması:
* Öncelikle ılık süt ve su karışımına maya ve şekeri ekleyerek yaklaşık 10 dakika kabarmasını bekleyin.
* Daha sonra tuz, sirke, yağ ve unu da ekleyip yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurun iki katına çıkması için yaklaşık 1 saat bekleyin.
* Bu arada 2 kaşık margarin ile soğan, sarımsak ve maydanozu biraz kavurun.
* Kabaran hamuru merdane ile açın, içini hafif yağlayarak harcı koyun ve rulo şeklinde sarın.
* Ters çevirerek yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve hamurun iki katına çıkması için bekleyin.
* 260 derece fırında hamur altın sarısı renk alana dek pişirin. Fırının bu kadar sıcak olmasına şaşırmayın. Bu ekmeğin özelliği, harlı ateşte hızla pişmesidir. Böylece çok daha lezzetli oluyor.
* Sıcak ekmeğin üzerine tereyağı sürün ve kıyılmış maydanoz ile süsleyin.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla