|
Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
27.02.2014, 22:43 | #11 (permalink) |
| Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları Etsiz Çiğ Köfte Tarifi Etsiz Çiğ Köfte Tarifi Malzemeler 2 Su bardağı ince bulgur 1 Orta boy kuru soğan 4-5 Diş sarımsak 1 Yemek kaşığı domates salçası 4 Yemek kaşığı biber salçası 2 Domates rendesi Tuz, pulbiber,kırmızı toz biber Kimyon,karabiber,kekik,nane 2-3 Adet taze soğan 1 Demet maydanoz Etsiz Çiğ Köfte Tarifi Yapılışı Şanlıurfa’nın vazgeçilmez lezzeti olan Etsiz çiğ köfte, yiyenin asla unutamayacağı bir lezzettir. Genelde özel günlerde yapıldığı sanılan çiğ köfte, aslında Urfa’nın yerli aileleri tarafından neredeyse her gece yapılmaktadır. Batı’da nasıl meyve yeniliyorsa Şanlıurfa’da ise köfte var. Köfte kültüründen biraz yararlanmak istiyorsanız alttaki tarifi uygulamanız yeterli olacaktır. Çiğ Köfte Tarifi : Yapılışı : Öncelikle yapacağımız çiğ köfteyi herkesin kolay yapması için basit bir şekilde tarif edelim.1 kilogram çok ince çekilmiş bulgurumuzu tepsiye dökelim ve 200 gr ceviz tozunu ekleyelim.Biber salçası, domates salçası, ketçap, isot,tarçın,toz biber,çiğ köfte baharatını geniş bir kabın içerisine eklenir,eklediğimiz baharatlar ve malzemeler krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Tepsimizin içine ceviz ve bulgurumuzu ilave edelim sıcak su ile ıslatılır. Bulgur sakız kıvamına gelene dek yoğurmaya devam edelim. Yoğurduğumuz Bulgur için tekrar ekleyeceğimiz suyu hazırlayalım 2 bardak su ve iki yemek kaşığı et toz bulyonu ekleyelim ve 5 dakika kaynatalım. kasenin içerisindeki baharatlı ve salçalı sosu yumuşayan bulgura ekleyelim tekrar yoğurmaya devam edelim. Kaynayan et suyunu bulgurumuza ekleyip yoğurmaya devam edelim.Köftenin tuzuna bakıp isterseniz tekrar ekleme yapabilirsiniz. Son işlem olara yağı ekleyip yoğurmaya devam edelim etsiz çiğ köfte sakız kıvamında olmalıdır.Tepsimizin köşesine çekip dinlendirmeye bırakın çiğ köftesi kıvamını alana kadar bekleyelim. Çiğ köfteyiyaparken limon suyu ve nar ekşisi eklemeyin limon suyu ve nar ekşisi sadece kısır yaparken kullanılır.Marulla servise başlayabilirsiniz.Sarımsağı isterseniz toz şeklinde kullanabilirsiniz.Sosumuzun tarifi :Bir çay bardağı nar ekşisi, dört çorba kaşığı isot,yarım limon,yarım çay bardağı sıvı yağ iyice karıştıralım ve servis edelim. Afiyet olsun… alıntı
__________________ |
27.02.2014, 22:46 | #12 (permalink) |
| Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları Fasulye Mücveri Tarif TAZE FASULYE MÜCVERİ Kullanılacak Malzemeler 2 -3 kaşık tereyağ 2-4 adet yumurta 250 gr yeşil taze fasulye tuz Baharat Hazırlanma Şekli Taze fasulyeyi baştan koparıp kenarlarında olan kılçığı temizlenip ve tulânî iki şakk edilerek büyük bir de arzani bölünerek temizlendikte kaynar suya atıp iyice haşlandıktan sonra süzgeç içine tencereyi döküp suyu iyice süzülünceye kadar süzgeçte terk edilmeli. Bilahare tavaya boşaltıp mütebaki suyu da tavada tebahhur ettikte miktara göre iki nihayet üç kaşık sade atılıp kavrulur iken miktar-ı vafi tuz ve baharatı de ilave edilir. İki üç nihayet dört yumurtayı bir kâseye kırıp biraz da tuz ilavesinden sonra güzelce çalkak ile çalkayıp yumurtaları karıştırmalı. Henüz tava ateşte iken mezkûr çalkanmış yumurtayı da kavrulmuş fasulye üzerine birdenbire döküp tez tez karıştırmalı yumurta pek tez birbiriyle imtizac edip pişeceğinden artık tavayı ateşte bırakmaya lüzum yoktur. Aşağı indirip ve üzerine bir parça de yeni bahar gibi baharat serpildikte tenavül olunur. Pek hoş ve hafif bir taam olur. Taze fasulye yerine tazesinden semiz otu da bu hal üzere yapacak olur isek hoş olur.
__________________ |
27.02.2014, 22:48 | #13 (permalink) |
| Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları avukma - çingene salatası Malzemeler: 150 gr. çökelek veya lor 1 adet kuru soğan 2 adet domates (kabukları soyulmuş, küp şeklinde doğranmış) 2 adet sivri biber (çekirdekleri çıkarılmış, ince doğranmış) 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1 çorba kaşığı kıyılmış taze nane 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı Tuz (çökeleğin tuzuna bakarak kontrollü atınız) Pul biber Soğanın kabuğunu soyup ince doğrayınız ve tuzla ovunuz. Domatesleri, biberleri, maydanoz ve naneyi ekleyip karıştırınız. Çökeleği ve pul biberi de ekleyip karıştırdıktan sonra üzerine sızma zeytinyağı dökerek servis ediniz. Afiyet Olsun.
__________________ |
27.02.2014, 22:49 | #14 (permalink) |
| Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları Kıymalı Kabak Kayığı 5 adet orta boy kabak 250 gram kıyma 2 adet soğan 3 diş sarımsak Tuz, karabiber Yarım çorba kaşığı salça 1 tatlı kaşığı salça 3 adet domates 100 gram dilimlenmiş kaşar peyniri, 3-4 adet sivri biber Yarım su bardağı sıvıyağ Kabakların iki ucunu düz keselim. Kabuklarını kazıyalım. Ön ve arka yüzlerini düz keserek çıkaralım. Dikdörtgen şekil alan kabağın içini tatlı kaşığı yardımıyla çıkaralım. Tencerede kabakları çatlatmadan arkalı önlü çevirerek, tuzsuz suda başlayalım. Tencereden alıp fırın kabına dizelim. İçine tuz ve karabiber serpiştirelim. Ayrı bir tencerede soğanı pembeleşinceye kadar sıvıyağda kavuralım. Kabakların içinden çıkan kısımlarını küçük doğrayalım ve ilave edelim. 3-4 dakika birlikte kavuralım. Üzerine kıymayı ekleyip 3 dakika daha kavuralım. 1 domatesi rendeleyip ekleyelim. Dövülmüş sarımsak, yarım çorba kaşığı salça, tuz ve karabiberi de ekleyip karıştıralım. Kabakların içine bu malzemeyi dolduralım. Üzerine dilimlenmiş domatesleri ve kaşar peyniri dilimlerini yerleştirelim. 1tatlı kaşığı salçaya tuzu da ekleyerek, 1 su bardağı su ile ezelim. Bu salça sosunu kabakların etrafına dökelim. Fırına sürelim. Kabakların üzerindeki kadar peynir eriyene dek pişirip servis yapalım. alıntı
__________________ |
27.02.2014, 22:51 | #15 (permalink) |
| Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları soğan kesesinde piyaz Malzemeler (5 kişilik): 2 fincan fasulye 1/2 demet maydanoz 6 adet yeşil soğan sos için : 2 limon suyu 3 çorba kaşığı tahin 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı pul biber 4-5 diş sarımsak 2 çorba kaşığı sirke 3 çorba kaşığı haşlanmış fasulye tuz Soğandan kase için : 3 büyük yuvarlak soğan 2 tatlı kaşığı sirke tuz Yapılışı : tahin soslu piyaz 1- Fasulyeleri akşamdan ıslatın. Ertesi gün tuz katıp diş geçirecek kıvama (al dente) gelene kadar kaynatın. Suyunu süzüp 3 çorba kaşığı fasulyeyi sosa ayırın ve yeşil soğan ve maydanozları içine küçük küçük doğrayın. 2- Soğanları sirke ve tuz ile birlikte bir tencerede kaynatın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra 2 tarafını da kesip iç katmanlarını ayırmaya çalışın. Ayırırken yırtılanları ve en iç kısımlarını piyazın içine doğrayın. 3- Sos malzemelerinin hepsini blender’dan geçirip fasulye karışımına ekleyip karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı soğan kaselerine doldurun.. -AFİYET OLSUN-
__________________ |
27.02.2014, 22:52 | #16 (permalink) |
| Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları Antep Salatasi Malzemeler 5 domates 3 soğan 1 baş sarımsak 1 demet maydonoz 3 sivribiber 1 kornişon turşusu 1 limonun suyu 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 çorba kaşığı kuru nane 1 çorba kaşığı sumak ekşisi 1 çorba kaşığı nar pekmezi Tuz Tarif Domates, soğan ve sarımsakların kabuğunu soyup kıyın. Sivribiberi ve maydonozu temizleyip ince doğrayın. Kornişon turşuyu kıyın. Tüm malzemeleri bir kaseye alıp harmanlayın. Limon suyu, kuru nane, sumak ekşisi, nar pekmezi ve tuzu ekleyip harmanlayın.
__________________ |
27.02.2014, 22:53 | #17 (permalink) |
| Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları Baharatlı Zeytin Malzeme 250 gram salamura çiziksiz iri yeşil zeytin, yarım çay kaşığı mercan köşk, yarım tutam kekik, 1 çay kaşığı taze biberiye, 1 defne yaprağı, 1 çay kaşığı rezene tohumu, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kıyılmış kırmızı acı biber, 2 diş ezilmiş sarımsak, üstlerini örtecek kadar zeytinyağı Yapılışı Her zeytin tanesine keskin bir bıçakla uzunlamasına dört çizik atın. Bir kaseye aktarın. Üzerlerine mercan köşk, kekik, biberiye, defne yaprağı, rezene tohumu, kimyon, biber ve sarmısağı koyup iyice karıştırın. Zeytinleri ağzı sıkıca kapanabilecek cam, toprak veya porselen bir kaba alın. Üstlerini örtecek kadar zeytinyağı ilave edin. Arada bir kabı sallayarak en az üç gün dinlendirin
__________________ |
27.02.2014, 22:54 | #18 (permalink) |
| Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları Cevizli Kısır MALZEMELERİ: 2 su bardağı ince bulgur 2 su bardağı su 1 demet taze soğan 1 demet maydanoz 1 demet taze nane 1 çorba kaşığı biber salçası 1 su bardağı zeytinyağı 2 adet limonun suyu 2 adet domates 1 tatlı kaşığı tuz 200 gr. ceviz içi 2 adet kırmızı turp 1 adet marul YAPILIŞI: (1) Taze soğan, maydanoz ve naneyi temizleyip yıkayın. Derin bir kaba incecik doğrayıp 1 kaşık kadarını süsleme için ayırın. Doma tesleri temizleyip zardan ufak doğrayın. Cevizlerin birkaç tanesini süslemek için ayırın, kalanı iri parçalara ufalayın. Turpları temizleyip incecik dilimleyin. (2) Bulguru geniş bir tepsiye alın. Suyu ilave edip karıştırın. Üzerini örtüp kabarması için 10 dakika bekletin. Marulu yaprak yaprak ayırın. (3) Kabarıp suyunu iyice çeken bulgura biber salçası ve tuzu ekleyip 3 dakika yoğurun. Kalan naneli ve maydanozlu karışım, domates ve ufalanmış cevizi ekleyip 3 dakika daha yoğurun. Zeytinyağı ve limon suyunu ilave edip (3 dakika) karıştırın. Servis tabağına alın. Turp dilimleri, ayırdığınız naneli karışım ve cevizlerle süsleyip marul yapraklarıyla servis yapın.
__________________ |
27.02.2014, 22:54 | #19 (permalink) |
| Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları Rokalı Patates Mücveri Tarifi Hazırlama süresi 5 dakika Pişirme süresi 15 dakika 4 kişilik Malzemeler 4-5 orta boy patates yarım demet roka 3 çorba kaşığı mısır unu 1 çorba kaşığı ufalanmış beyaz peynir 2 yumurta yarım çay kaşığı karbonat tuz,karabiber,kekik kızartmak için sıvıyağ Rokalı Patates Mücveri Tarifi Hazırlanışı Patatesleri soyup rendeleyin,rokayı temizleyip kıyın.Yumurtaları derin bir kaba kırın,mısırunu,beyazpeynir,tuz,karabiber,kekik ve karbonatı ilave edip karıştırın.Patates ve rokayı ekleyip iyice karıştırın.Sıvıyağı tavada kızdırın,hazırladığınız karışımdan kaşıkla alıp tavaya dökün.Arkalı önlü kızartın,kağat havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.
__________________ |
27.02.2014, 22:57 | #20 (permalink) |
| Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları Babagannuş Tarifi 5 tane patlıcan 2 tane kırmızı biber 3 tane yeşil biber 1 tane orta boy soğan 2-3 diş sarımsak 2 tane domates 1 çorba kaşığı biber salçası 4-5 yemek kaşığı kadar zeytinyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ Karabiber Kırmızı biber Tuz Limon suyu Yapılışı Biber ve patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun ve döverek ezin. Soğanı minik minik doğrayıp az sıvı yağ koyduğunuz tavada kavurun. Biber salçası ve baharatları ekleyin. Soğan ve ezilmiş patlıcanları, ince doğranmış domatesleri ve maydanozları derince bir kapta karıştırın. Üzerine limon suyu, zeytinyağı, tuz ve dövülmüş sarımsakları ekleyin, karıştırın. alıntı
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |