Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları konusu , ...


Like Tree2Beğeni

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 27.02.2014, 22:43   #11 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi



Etsiz Çiğ Köfte Tarifi Malzemeler
2 Su bardağı ince bulgur
1 Orta boy kuru soğan
4-5 Diş sarımsak
1 Yemek kaşığı domates salçası
4 Yemek kaşığı biber salçası
2 Domates rendesi
Tuz, pulbiber,kırmızı toz biber
Kimyon,karabiber,kekik,nane
2-3 Adet taze soğan
1 Demet maydanoz
Etsiz Çiğ Köfte Tarifi Yapılışı
Şanlıurfa’nın vazgeçilmez lezzeti olan Etsiz çiğ köfte, yiyenin asla unutamayacağı bir lezzettir. Genelde özel günlerde yapıldığı sanılan çiğ köfte, aslında Urfa’nın yerli aileleri tarafından neredeyse her gece yapılmaktadır. Batı’da nasıl meyve yeniliyorsa Şanlıurfa’da ise köfte var. Köfte kültüründen biraz yararlanmak istiyorsanız alttaki tarifi uygulamanız yeterli olacaktır.

Çiğ Köfte Tarifi :
Yapılışı :
Öncelikle yapacağımız çiğ köfteyi herkesin kolay yapması için basit bir şekilde tarif edelim.1 kilogram çok ince çekilmiş bulgurumuzu tepsiye dökelim ve 200 gr ceviz tozunu ekleyelim.Biber salçası, domates salçası, ketçap, isot,tarçın,toz biber,çiğ köfte baharatını geniş bir kabın içerisine eklenir,eklediğimiz baharatlar ve malzemeler krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Tepsimizin içine ceviz ve bulgurumuzu ilave edelim sıcak su ile ıslatılır. Bulgur sakız kıvamına gelene dek yoğurmaya devam edelim. Yoğurduğumuz Bulgur için tekrar ekleyeceğimiz suyu hazırlayalım 2 bardak su ve iki yemek kaşığı et toz bulyonu ekleyelim ve 5 dakika kaynatalım. kasenin içerisindeki baharatlı ve salçalı sosu yumuşayan bulgura ekleyelim tekrar yoğurmaya devam edelim. Kaynayan et suyunu bulgurumuza ekleyip yoğurmaya devam edelim.Köftenin tuzuna bakıp isterseniz tekrar ekleme yapabilirsiniz. Son işlem olara yağı ekleyip yoğurmaya devam edelim etsiz çiğ köfte sakız kıvamında olmalıdır.Tepsimizin köşesine çekip dinlendirmeye bırakın çiğ köftesi kıvamını alana kadar bekleyelim. Çiğ köfteyiyaparken limon suyu ve nar ekşisi eklemeyin limon suyu ve nar ekşisi sadece kısır yaparken kullanılır.Marulla servise başlayabilirsiniz.Sarımsağı isterseniz toz şeklinde kullanabilirsiniz.Sosumuzun tarifi :Bir çay bardağı nar ekşisi, dört çorba kaşığı isot,yarım limon,yarım çay bardağı sıvı yağ iyice karıştıralım ve servis edelim. Afiyet olsun…

alıntı

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2014, 22:46   #12 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları

Fasulye Mücveri




Tarif
TAZE FASULYE MÜCVERİ
Kullanılacak Malzemeler
2 -3 kaşık tereyağ
2-4 adet yumurta
250 gr yeşil taze fasulye
tuz
Baharat
Hazırlanma Şekli
Taze fasulyeyi baştan koparıp kenarlarında olan kılçığı temizlenip ve tulânî iki şakk edilerek büyük bir de arzani bölünerek temizlendikte kaynar suya atıp iyice haşlandıktan sonra süzgeç içine tencereyi döküp suyu iyice süzülünceye kadar süzgeçte terk edilmeli. Bilahare tavaya boşaltıp mütebaki suyu da tavada tebahhur ettikte miktara göre iki nihayet üç kaşık sade atılıp kavrulur iken miktar-ı vafi tuz ve baharatı de ilave edilir. İki üç nihayet dört yumurtayı bir kâseye kırıp biraz da tuz ilavesinden sonra güzelce çalkak ile çalkayıp yumurtaları karıştırmalı. Henüz tava ateşte iken mezkûr çalkanmış yumurtayı da kavrulmuş fasulye üzerine birdenbire döküp tez tez karıştırmalı yumurta pek tez birbiriyle imtizac edip pişeceğinden artık tavayı ateşte bırakmaya lüzum yoktur. Aşağı indirip ve üzerine bir parça de yeni bahar gibi baharat serpildikte tenavül olunur. Pek hoş ve hafif bir taam olur. Taze fasulye yerine tazesinden semiz otu da bu hal üzere yapacak olur isek hoş olur.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2014, 22:48   #13 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları

avukma - çingene salatası



Malzemeler:

150 gr. çökelek veya lor
1 adet kuru soğan
2 adet domates (kabukları soyulmuş, küp şeklinde doğranmış)
2 adet sivri biber (çekirdekleri çıkarılmış, ince doğranmış)
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz (çökeleğin tuzuna bakarak kontrollü atınız)
Pul biber

Soğanın kabuğunu soyup ince doğrayınız ve tuzla ovunuz.
Domatesleri, biberleri, maydanoz ve naneyi ekleyip karıştırınız.
Çökeleği ve pul biberi de ekleyip karıştırdıktan sonra üzerine sızma zeytinyağı dökerek servis ediniz.
Afiyet Olsun.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2014, 22:49   #14 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları

Kıymalı Kabak Kayığı



5 adet orta boy kabak
250 gram kıyma
2 adet soğan
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Yarım çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı salça
3 adet domates
100 gram dilimlenmiş kaşar peyniri,
3-4 adet sivri biber
Yarım su bardağı sıvıyağ

Kabakların iki ucunu düz keselim. Kabuklarını kazıyalım. Ön ve arka yüzlerini düz keserek çıkaralım. Dikdörtgen şekil alan kabağın içini tatlı kaşığı yardımıyla çıkaralım.
Tencerede kabakları çatlatmadan arkalı önlü çevirerek, tuzsuz suda başlayalım. Tencereden alıp fırın kabına dizelim. İçine tuz ve karabiber serpiştirelim.
Ayrı bir tencerede soğanı pembeleşinceye kadar sıvıyağda kavuralım. Kabakların içinden çıkan kısımlarını küçük doğrayalım ve ilave edelim. 3-4 dakika birlikte kavuralım. Üzerine kıymayı ekleyip 3 dakika daha kavuralım. 1 domatesi rendeleyip ekleyelim. Dövülmüş sarımsak, yarım çorba kaşığı salça, tuz ve karabiberi de ekleyip karıştıralım. Kabakların içine bu malzemeyi dolduralım. Üzerine dilimlenmiş domatesleri ve kaşar peyniri dilimlerini yerleştirelim. 1tatlı kaşığı salçaya tuzu da ekleyerek, 1 su bardağı su ile ezelim. Bu salça sosunu kabakların etrafına dökelim. Fırına sürelim. Kabakların üzerindeki kadar peynir eriyene dek pişirip servis yapalım.

alıntı

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2014, 22:51   #15 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları

soğan kesesinde piyaz


Malzemeler (5 kişilik):

2 fincan fasulye

1/2 demet maydanoz

6 adet yeşil soğan

sos için :

2 limon suyu

3 çorba kaşığı tahin

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı pul biber

4-5 diş sarımsak

2 çorba kaşığı sirke

3 çorba kaşığı haşlanmış fasulye

tuz

Soğandan kase için :

3 büyük yuvarlak soğan

2 tatlı kaşığı sirke

tuz

Yapılışı :


tahin soslu piyaz

1- Fasulyeleri akşamdan ıslatın. Ertesi gün tuz katıp diş geçirecek kıvama (al dente) gelene kadar kaynatın. Suyunu süzüp 3 çorba kaşığı fasulyeyi sosa ayırın ve yeşil soğan ve maydanozları içine küçük küçük doğrayın.

2- Soğanları sirke ve tuz ile birlikte bir tencerede kaynatın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra 2 tarafını da kesip iç katmanlarını ayırmaya çalışın. Ayırırken yırtılanları ve en iç kısımlarını piyazın içine doğrayın.

3- Sos malzemelerinin hepsini blender’dan geçirip fasulye karışımına ekleyip karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı soğan kaselerine doldurun..

-AFİYET OLSUN-

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2014, 22:52   #16 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları

Antep Salatasi





Malzemeler
5 domates
3 soğan
1 baş sarımsak
1 demet maydonoz
3 sivribiber
1 kornişon turşusu
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çorba kaşığı sumak ekşisi
1 çorba kaşığı nar pekmezi
Tuz
Tarif
Domates, soğan ve sarımsakların kabuğunu soyup kıyın.
Sivribiberi ve maydonozu temizleyip ince doğrayın.
Kornişon turşuyu kıyın.
Tüm malzemeleri bir kaseye alıp harmanlayın.
Limon suyu, kuru nane, sumak ekşisi, nar pekmezi ve tuzu ekleyip harmanlayın.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2014, 22:53   #17 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları

Baharatlı Zeytin



Malzeme 250 gram salamura çiziksiz iri yeşil zeytin, yarım çay kaşığı mercan köşk, yarım tutam kekik, 1 çay kaşığı taze biberiye, 1 defne yaprağı, 1 çay kaşığı rezene tohumu, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kıyılmış kırmızı acı biber, 2 diş ezilmiş sarımsak, üstlerini örtecek kadar zeytinyağı
Yapılışı Her zeytin tanesine keskin bir bıçakla uzunlamasına dört çizik atın. Bir kaseye aktarın.
Üzerlerine mercan köşk, kekik, biberiye, defne yaprağı, rezene tohumu, kimyon, biber ve sarmısağı koyup iyice karıştırın. Zeytinleri ağzı sıkıca kapanabilecek cam, toprak veya porselen bir kaba alın. Üstlerini örtecek kadar zeytinyağı ilave edin. Arada bir kabı sallayarak en az üç gün dinlendirin

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2014, 22:54   #18 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları

Cevizli Kısır



MALZEMELERİ:

2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı su
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
1 demet taze nane
1 çorba kaşığı biber salçası
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet limonun suyu
2 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
200 gr. ceviz içi
2 adet kırmızı turp
1 adet marul
YAPILIŞI:
(1) Taze soğan, maydanoz ve naneyi temizleyip yıkayın. Derin bir kaba incecik doğrayıp 1 kaşık kadarını süsleme için ayırın. Doma tesleri temizleyip zardan ufak doğrayın. Cevizlerin birkaç tanesini süslemek için ayırın, kalanı iri parçalara ufalayın. Turpları temizleyip incecik dilimleyin.
(2) Bulguru geniş bir tepsiye alın. Suyu ilave edip karıştırın. Üzerini örtüp kabarması için 10 dakika bekletin. Marulu yaprak yaprak ayırın.
(3) Kabarıp suyunu iyice çeken bulgura biber salçası ve tuzu ekleyip 3 dakika yoğurun. Kalan naneli ve maydanozlu karışım, domates ve ufalanmış cevizi ekleyip 3 dakika daha yoğurun. Zeytinyağı ve limon suyunu ilave edip (3 dakika) karıştırın. Servis tabağına alın. Turp dilimleri, ayırdığınız naneli karışım ve cevizlerle süsleyip marul yapraklarıyla servis yapın.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2014, 22:54   #19 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları

Rokalı Patates Mücveri Tarifi

Hazırlama süresi 5 dakika
Pişirme süresi 15 dakika
4 kişilik
Malzemeler
4-5 orta boy patates
yarım demet roka
3 çorba kaşığı mısır unu
1 çorba kaşığı ufalanmış beyaz peynir
2 yumurta
yarım çay kaşığı karbonat
tuz,karabiber,kekik
kızartmak için sıvıyağ
Rokalı Patates Mücveri Tarifi Hazırlanışı
Patatesleri soyup rendeleyin,rokayı temizleyip kıyın.Yumurtaları derin bir kaba kırın,mısırunu,beyazpeynir,tuz,karabiber,kekik ve karbonatı ilave edip karıştırın.Patates ve rokayı ekleyip iyice karıştırın.Sıvıyağı tavada kızdırın,hazırladığınız karışımdan kaşıkla alıp tavaya dökün.Arkalı önlü kızartın,kağat havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2014, 22:57   #20 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları

Babagannuş Tarifi
5 tane patlıcan
2 tane kırmızı biber
3 tane yeşil biber
1 tane orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
2 tane domates
1 çorba kaşığı biber salçası
4-5 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Kırmızı biber
Tuz
Limon suyu

Yapılışı
Biber ve patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun ve döverek ezin. Soğanı minik minik doğrayıp az sıvı yağ koyduğunuz tavada kavurun. Biber salçası ve baharatları ekleyin. Soğan ve ezilmiş patlıcanları, ince doğranmış domatesleri ve maydanozları derince bir kapta karıştırın. Üzerine limon suyu, zeytinyağı, tuz ve dövülmüş sarımsakları ekleyin, karıştırın.

alıntı

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 19:46